Umurbey'de Teravih Namazı

Geyve Umurbey Köyünde teravih namazı dolayısıyla vaaz eden müftü Ali Erhun: "Bedava cennet yok." dedi.
Editör Editör

Geyve müftüsü Ali Erhun, her akşam bir başka mahallede vatandaşlarla buluşarak, halkı aydınlatmak için camilerde vaaz ediyor. Bu akşam da Umurbey Köyü halkıyla buluştu. Teravih namazı öncesi yapmış olduğu vaazda özetle şunları söyledi:

Cenab-ı Allah insanı en güzel, en mükemmel şekilde yaratmıştır. Gözümüzün, kulağımızın, dilimizin özellikleri harikadır. Cennet gibi güzel bir vatanda yaşıyoruz. Ayrıca cennete gitmemiz için de akıl-fikir vermiştir. Ama elbetteki cennete gitmek kolay değildir. Kulluk vazifelerimizi yapmamız gerekmektedir. 

İşte başı rahmet, ortası bereket, sonu  mağfiret ayı olan Ramazan ayında; gündüzleri oruç tutmalıyız. Kuran okumalıyız. Geceleri iftar edep teravih namazı, teheccüd namazı kılmalıyız. Sahura kalkmanın sevabını da unutmayalım.

Hiçbir gücün, kuvvetin bizi yeme-içmeden alıkoyamayacağı halde Allah rızası için, bu sıcak günlerde 17-18 saat midemize oruç tutturduğumuza göre; gözümüze, dilimize, kulağımıza da oruç tutturalım da cenneti hak edelim. 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs