GEL BU YAZ KUR-AN’I KALBİNE YAZ…

Geyvelilere Hizmet Derneği tarafından çocuklara yaz tatili boyunca Kur’an, Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgiler öğretiliyor.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


EĞİTİM- ÖĞRETİM

Geyvelilere Hizmet Derneği tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur’an kursları 3.haftasını geride bıraktı yaz okulunda gündüzlü 88 erkek öğrenci 87 kız öğrenci ile yatılı 20 öğrenci olmak üzere toplam 195 öğrenci ile Tepecikler mahallesi Aydın sokakta kız öğrenciler İrfaniye Yurt ve Kurs binasında, erkek öğrenciler ise Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitimini sürdürüyor.

Geyvelilere Hizmet Derneği Eğitim Hizmetleri tarafından organize edilen, 22 Haziran'da başlayan ve erkek öğrenciler için 6 hafta kız öğrenciler için 8 hafta sürecek olan yaz okulunda 4-14 yaş arası çocuklar eğitim görmektedir. Yaz kursunda, eğitim ve öğretim etkinlik ve verimliliğini artırmak için çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir. Eğitim-öğretim süresince, " Ayet, Hadis ve İlahi" belirlenerek öğrencilerin hafta içerisinde bunları öğrenmeleri sağlanıyor. Ayrıca Edeb Adab kuralları, el becerileri ve teknoloji eğitimi veriliyor.

Diğer taraftan "Veli-Öğrenci-Kur'an Kursu Öğreticisi" buluşmalarıyla ailelerin eğitim sürecine dahil olması sağlanıyor. "Kur'an'ın Anlam Dünyası ile Buluşalım" hedefiyle Kur'an-ı Kerim'den belirlenen bölümlerin Türkçe meali anlatılarak, Kur'an'ın hem okunmasına hem de anlaşılmasına katkıda bulunuluyor.

 

SOSYAL ve KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Yaz kurslarında eğitim gören öğrenciler Kur'an eğitiminin yanı sıra, yüzme, futbıl gibi sportif etkinliklere katılıyor. Ayrıca ramazan ayında öğrencilere yönelik iftar, diğer zamanlarda gezi, piknik gibi sosyal, kültürel etkinlikler düzenleniyor. Ayrıca çocuklar ile birlikte yoksul aile yardımları ve hasta ziyaretleri yapılmaktadır.

 

Aziz Mahmut Hüdayi Vakfının şubesi olan Geyvelilere Hizmet Derneği 2006 yılından bu yana çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaktadır .Yurt içi ve yurt dışında kurban faaliyetleri , ihtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakti yardımlar yapmakta, öğrenci bursları vermektedir. Derneğimize yardım ederek tüm hizmetlere katkı sağlamak isteyenler için 

hesap no: 

T.C ZİRAAT BANKASI GEYVE ŞUBESİ

TR500001000165456035365001

İRT TEL: 0 536 627 8263 -0 533 615 5271

 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs