Tarımda Öncü Şehir Hedefiyle Çalışıyoruz

Toçoğlu, “Sayın Milletvekilimiz Mustafa İsen’in de girişimleri ile süs bitkiciliği konusunda somut adımlar atacağız.
Ali ARICI Ali ARICI

Tarımda Sakarya’yı marka haline getirecek çalışmaların devam ettiğini belirten Milletvekili İsen, “Dış mekân bitkiciliği konusunda şehrimizin imkanları en iyi şekilde değerlendirilecek. Tarımda şehrimize katma değer sağlayacak öncü projeleri Sakarya ile buluşturmayı sürdüreceğiz” derken; Başkan Toçoğlu, “Sözünü verdiğimiz gibi; Sakarya’yı süs bitkiciliğinin merkezi yapacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerini Büyükşehir’de ağırladı. Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Ümit Bingöl, AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen ve Büyükşehir bürokratlarından oluşan heyeti kabul eden Başkan Toçoğlu, son günlerde kamuoyunda da yer alan ‘tarımda marka şehir’ çalışmaları ile ilgili istişarelerde bulundu.


Birlikte Hareket Ediyoruz

Görüşmede Sakarya’nın tarım potansiyelini güçlendirme konusunda atılacak tüm adımlara destek olacaklarını vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Değerli milletvekillerimizin Sakarya’nın tarım potansiyeli ile ilgili birtakım girişimleri söz konusu. Bakanlığımız ve milletvekillerimiz işbirliği ile şehrimizin potansiyeli konusunda ayrıntılı analizler yapılıyor. Biz de Büyükşehir olarak atılacak tüm adımlara destek sunmaya hazırız. Diğer alanlarda olduğu gibi Sakarya’nın tarımsal üretim ve dış mekan bitkiciliği kapasitelerini geliştirmeye dönük hamleleri birlikte atmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.


Somut Adımlar Atılıyor

Toçoğlu, “Sayın Milletvekilimiz Mustafa İsen’in de girişimleri ile süs bitkiciliği konusunda somut adımlar atacağız. Hatırlanacağı üzere yerel seçimler öncesinde sektör esnafı ile bir araya gelmiş; süs bitkiciliği konusunda gerekli adımları atacağımızı söylemiştik. Bugün de bakanlık yetkililerimizle bu konu üzerinde yapılacakları masaya yatırdık. İnşallah kısa sürede önemli mesafeler alacağız. Şehrimizi süs bitkiciliğinin merkezi haline getireceğiz” şeklinde konuştu.


Yeni Müjdeler Gelecek

Bakanlık eliyle başlatılan incelemeleri değerlendiren Milletvekili İsen ise, “Geçtiğimiz günlerde Sayın Bakanımız Mehdi Eker ile şehrimizin tarım potansiyelini yakından ilgilendiren bir toplantı gerçekleştirmiştik. Tarım konusunda başlatılan çalışmalar çerçevesinde şehrimizin tamamını ilgilendiren önemli adımlar atılacağını da müjdelemiştik. Bakanlık yetkililerimiz ile bu doğrultuda gerekli istişare, hazırlık ve hareket planlamamızı hazırladık. Ön görüşmelerimiz neticesinde inşallah kısa süre içerisinde somut adımlar atacağız” dedi.


Saha Çalışmaları Sürüyor

Mustafa İsen, “Akyazı’ya Tarım Borsası ve kanatlı hayvan atıklarından biyoenerji elde etme ile ilgili girişimlerimiz söz konusu. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizin de destekleri ile dış mekan bitkiciliği konusunda Sakarya’yı bölgesi ve Türkiye genelinde marka haline getirecek hamleleri atacağız. Bu konudaki saha çalışmaları da gerçekleştirildi. Dış mekan bitkiciliği konusunda şehrimizin imkanları en iyi şekilde değerlendirilecek. Tarımda şehrimize katma değer sağlayacak öncü projeleri Sakarya ile buluşturmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs