Kore, Kıbrıs ve Terör Gazisi Buluştu

Geyveli 1953 Kore gazisi Mehmet Esen ile 1974 Kıbrıs gazisi Davut Peşli 2015 yılında Şırnak ili kırsalında yol kontrolü sırasında teröristler tarafından haince yaralanan Üsteğmen Engin Özdemir'i evinde ziyaret ettiler.
Editör Editör


Kore gazisi Mehmet Özen " 83 yaşındayım. 1953 yılında Sivas ve Elazığ'da tanksavar havan nişancısı olarak askerlik yaparken Çankırı'ya piyade eğitimi almaya gittik. Buradaki eğitimden sonra Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki savaş dolayısıyla; Güney Kore'yi destekleme için NATO askeri olarak Kore'ye gittik.  Yolculuğumuz gemiyle bir ay sürdü.

Kore'de savaş 3 ay sürdü. Sonunda mütareke imzalandı. Güney Kore savaşı kazanınca, 9 ay sonra Türkiye'ye döndük. Sarıgazi Köyünde beni davul zurnalarla ve kurban keserek karşıladılar. Koreliler Türk askerine çok hürmet etti ve halen daha hürmet etmekteler. Her bayraram Kore cumhurbaşkanı bana tebrik mektubu gönderir. Ülkemize Kore'den heyet gelince beni de davet ederler."dedi.

Kıbrıs gazisi Davut Peşli(61):1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatına katıldım. Santralci ve dikey plancısıydım. Düşman ile bizim aramızdaki hedefi belirlemek için ölçüm yapar, ona göre bombalar atılırdı. Savaş bizim lehimize sonuçlanınca tekrar yurdumuza döndük."dedi.

Şırnak ili kırsalında yol kontrolü sırasında teröristlerce uzun namlulu silahlarca yapılan saldırıda yaralanan ve bir süredir tedavi gördüğü GATA’da tedavisi tamamlanan Jandarma Üsteğmen Engin Özdemir:" Sizlerin beni ziyarete gelmenizden memnun oldum. Amacımız vatanımızı, milletimizi ve bayrağımızı düşman saldırısından korumaktır."dedi. 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs