Yerli otomobilin üretim yeri belli oldu!

Hükümet, milli otomobilin üretim yeri olarak Sakarya Karasu'da karar kıldı.
Ali ARICI Ali ARICI

Hükümetin yerli otomobil üretmek için attığı adımlar hızlandı. Önceki gün, yerli otomobil üretiminin başında olacak ismin Toyota Türkiye'nin eski CEO'su Orhan Özer olduğu açıklanmıştı. Kurulacak fabrikanın genel koordinatörü olarak Özer'in seçilmesinin ardından, şimdi de otomobilin üretim yeri açıklandı. Hükümet, fabrika için Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde İhsaniye Mahallesi'nde karar kıldı. Otomobil üretim ihtisas alanı ilan edilen arsada inşa edilecek olan fabrika, yerli otomobilin de üretim merkezi olacak. Otomobilin üretimi için aranan babayiğit de bulunurken, isminin şimdilik açıklanması istenmedi. Karasu'da yapılacak liman için de hazırlık hızlandı.


FERİZLİ, YAN SANAYİ ADRESİ


Fabrika arazisi ile ilgili ÇED Raporu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca kabul edildi. Sakarya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından askıya alınan ÇED raporu için itiraz süreci ise bu hafta son buluyor. Yerli otomobilin yan sanayisi için de Sakarya'nın Ferizli İlçesi'nin seçildiğini belirten Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, "Sakaryamız'a hayırlı olsun. Sakaryamız bu işin üstesinden gelir. Biz de Ferizli olarak yan sanayi için 2. OSB çalışmalarımıza başladık" diye konuştu. Yerli otomobil fabrikası, yan sanayi ile birlikte toplam 10 bin kişiye istihdam sağlayacak.


'ÖZER EN DOĞRU İSİM'


Yerli otomobil üretiminde koordinatörlük görevi, sektörün deneyimli bir ismine emanet edilecek. Önceki gün duyurulan isim ise daha önce Toyota Türkiye CEO'su olarak görev yapan Orhan Özer. Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, şunları kaydetti: "Sakarya otomobil konusunda en deneyimli şehirlerden biri. Bölge milletvekilleriyle bu konuyu enine boyuna değerlendirme imkanımız da oldu. Yerli otomobilin üretimi için tüm Sakarya taşın altına elini sokmaya hazır. Orhan Özer'in görevlendirilmesi bizi ayrıca sevindirdi. Hem otomobil sektörünü hem de Sakarya'nın bu konudaki potansiyelini en iyi bilen isim Orhan Özer'dir."


222 bin hektarlık alanda bulunacak fabrikanın kurulma aşamasında 5 bin kişi istihdam edilecek. 2016 yılı sonuna kadar 30- 40 araç üretilmesi planlanırken, 2018'de seri üretim başlayacak. Fabrika Karasu'nun İhsaniye Mahallesi'nde yer alacak.


Otomobil fabrikasının kurulacağı araziyi ilk kez görüntülendi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs