Emlak Kursiyerleri Belgelerini Aldı

Hendek HEM'in açmış olduğu Emlak Kursuna katılanlara belgeleri verildi. Geyve'de açılan kursa katılan ve 1. olan Ayşe Demirci'ye plaket, yaptıkları katkılarından dolayı Mustafa Yavuz ile Mustafa Hamdullah Ergin'e plaket verildi.
Editör Editör

Program; Hendek Bayraktepe'de hizmet veren Sosyal Hizmet Tesisleri Salonu'nda yapıldı.

Kursiyerler plaket ve belgelerini; Hendek HEM Müdürü Necati Tan, Emlak Usta Öğreticisi Hasan Kargün, SAÜ Doç. Dr. Emin Sezer ile SAÜ Öğretim üyesi Adem Arı'dan aldı.

HEM Müdürü Necati Tan: “Bu değerli organizasyonu yapan güzel insanların, kurs hocası değerli insan Hasan Kargün'e, katılımlarından dolayı tüm kursiyerlere teşekkür ederiz. Zaman zaman bu tür faaliyetleri yaparak halkımıza kurslar veriyoruz. Hani derler ya "Gönül ne çay ister ne çayhane, gönül sohbet ister çay kahve bahane" bu misal bir araya gelerek sohbet havasında tanışıp, görüştük. Kursiyerlerimizin öğrendiklerini hayata da geçireceklerine inancımız var. Kendilerine başarılar dilerim.”şeklinde konuştu.

SAÜ Doç. Dr. H. Emin Sezer, 65 kuşağıyım bu şiiri ilk defa Taksim'de 100Bin kişiye okudum. Dediği"Ben"adlı şiirini yine ateşli bir şekilde okudu.

SAÜ öğretim üyesi Adem Arı: "Din Ahlaktan ibarettir. Müslüman isek ahlaklıyız demektir. Peygamber Efendimiz(S.A.V.) Ben ancak güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim. Güzel ahlaktan, doğruluktan sapmayınız. Sizler müşterilerinizin malını pazarlayacaksınız ama müşterinizin malını değerlendireceksiniz. Dikkat edin. İki taraflı alıcının parasını değerlendireceksiniz, satıcının malını değerlendireceksiniz. İki taraflı bir değer katma olacak. Bu şekilde malı değerlendirdikleri için size Allah razı olsun diyeceklerdir. Vatandaşın acil ihtiyacı vardır. Başka bir mekan alacaktır. Oğlunu veya kızını evlendirecektir. Fırsatçılık yaparak vatandaşın malının değerini düşürmeyin. İnsanların duasını almağa çalışın."ifadelerini kullandı.

Usta Öğretici Hasan Kargün: " Emlak Kursu kursiyerleri uygulamalı arsa çalışmasının, ne olduğu ve neler yapılması gerektiği hakkında detaylı bilgi sahibi oldu. Size takviye güçler ile geldik. Geyve'den kendilerine plaket ile belge vermemiz için gelen misafirlerimiz var.”diyen Kargün sözlerine şöyle devam etti:

“Bakanlığın 2005 yılında talim terbiye kurulunun aldığı ve uygulamaya koyduğu kursun, uygulama esasları doğrultusunda %60 teori, %40 da uygulama yapılacağına hükmeder. Bu dersi veren Halk Eğitim Merkezleri bu müfredata uygun olarak usta öğreticilerini çalıştırmalılar. Bir örnek verecek olur isek; sürücü kursunda motor, trafik, sağlık dersleri görüldükten sonra direksiyon çalışması yapmadan nasıl belge alınamıyor ise, Emlak Kursu'nda da uygulama olmadan meslek öğrendim denilemez."şeklinde konuştu.

Kargün; Teşekkür Etti

Sakarya İlkadım Derneği Başkanı SAÜ Emlak Bölümü Mezunları ve Eğitimli Emlakçılar Derneği başkanı Hasan Kargün; SAÜ Doç. Dr. Emin Sezer, Serdivan HEM Müdürü Hayri Erdem ile kendisinin en büyük yardımcısı Elif Turalıoğlu'na ve Bayraktepe personeline teşekkür etti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs