İmam-Hatip'li bisikletçiler

Türkiye genelinde bisiklet kullanan tüm imam hatiplileri bir araya getirmek amacıyla İmam Hatipli Bisikletçiler (İHB) grubu kuruldu.
Ali ARICI Ali ARICI

İstanbul İmam Hatip 12.sınıf öğrencisi Recep Tayyip Çelik ve arkadaşları tarafından kurulan grubun sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.


Bisiklete ilgi duyan imam hatiplilerin buluştuğu grup, birçok aktivitede de bulunuyor. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok iline yolculuk yaparak buralarda bisiklet yarışı yapan imam hatipliler bu sayede hem gezip görmeye hem de yeni şeyler keşfetmeye imkan buluyor.


Uzun yıllar bisikletle ilgili farklı grupların turlarına katıldıklarını söyleyen İHB Başkanı Recep Tayyip Çelik, “Birçok üniversite, bölge, il, ilçe bisiklet grupları var. Bizim de olması gerektiği düşüncesi grubumu kurmamıza neden oldu.” diye konuştu. Bu grupla çevre okullardan ve imam hatiplerden olumlu dönüşler aldıklarını dile getiren Çelik, kendi okulları olan İstanbul İmam Hatip’e 20 bisikletlik parkur yaptırılmasına da öncülük ettiklerini belirtti.


İHB grubunun geleceğe yönelik planları arasında İslam’a uygun bisikletçiler olmanın yanı sıra şehirlerarası ve uluslararası turlar düzenlemek olduğunun da altını çizen Çelik, “Ülkemizin yarışlardaki en iyi temsilcisi olmak, farkındalık turları düzenlemek ve bisikletliler camiasında İslam'ı temsil edip tanıtmak istiyoruz.” dedi.


Çelik, kendilerine destek olacak sponsorlar aradıklarını dile getirerek “Her eve 1 bisiklet” projelerini de hayata geçirmek istediklerini söyledi. ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve ÖNDER yönetim kurulu üyelerini de bisiklet turlarına katılmak için davet eden İHB Grubu, bisiklet sürmenin yaşı olmadığını hatırlattı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs