HEM Anneler Günü’nü Kutladı

Geyve HEM (Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü)Anneler Günü’nü “Saygın Tesisleri” nde düzenlenen bir program ile kutladı.
Editör Editör

Program, Saygı Duruşu sonrası İstiklal Marşı’nın birlikte okunması ile başladı.

Programa; İlçe Kaymakamı İlyas Memiş ve Eşi, Belediye Başkanı Murat Kaya, İlçe Cumhuriyet Savcısı Nihal Oymak, SAÜ Geyve MYO Mdr. Yar. Doç. Dr. Nermin Akyel ve Öğr. Gör. Neşe Cenkçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, Kurum Yöneticileri, Kursiyerler ile misafirler katıldı.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı İlçe HEM Müdürü Mustafa Doğan yaptı. 

Doğan Yaptığı konuşmada: “Kadına bahşedilip te erkekte olmayan en önemli özelliklerden birisi anneliktir. Annelik; ulvi, yüce kutsal bir duygudur. Anneler Günü ilk defa ABD’de 1872 yılında kutlandı. Ülkemiz de ise 1955 yılından beri Anneler Günü kutlanmaktadır. İlk defa 1955 yılında kutlanan Anneler Günü’nde yılın annesi olarak 93 harbinin meşhur kahramanları olarak, 98 yaşında ki Erzurumlu Nene Hatun yılın annesi olarak kabul edilmiş. İlk yılın annesi Nene Hatun’dur. Biz 1955 yılından bu yana Anneler Günü’nü kutluyoruz. Ancak Millet olarak ve Müslümanlar olarak İslamiyet’in kuruluşundan bu yana her günün Anneler Günü olduğunu biliyoruz. Çünkü bizim dinimizde annenin yeri farklıdır. Bizim örfümüzde annenin yeri farklıdır. Bu gün sadece bir güne sığdırılamaz. Yüce Kitabında Cenabı Allah buyuruyor ki: “Rabbin ondan başkasına ibadet etmemenizi ve anne babaya iyilik etmenizi emretmiştir. İkisinden birisi yahut her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa sakın onlara öf bile deme. Onları azarlama, onlara güzel söz söyle.” Bu Ayet-i Kerime’den de anlaşılacağı üzere Cenabı Hakk kendine ibadetten sonra, bize anneye babaya iyilikle emretmiştir. Annelerimiz varlık sebebimizdir. Dinimizin, dilimizin öğreticisidir. Sağlıklı toplumlar, sağlıklı aileler ile sağlıklı ailelerse sağlıklı aileler ile mümkündür. Annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor saygılarımı sunuyorum.”şeklinde konuştu.

Geyve HEM tarafından yılın annesi seçilen Behiye Coşkun’a plaketini ve hediyelerini İlçe Kaymakamı İlyas Memiş ve Eşi verdi.

“Şehit Annesine Sesleniş” şiirini Ebru Eryılmaz yorumladı.

Geyve Kaymakamlığının “Geyve Değerler Eğitimi Programı” kapsamında Geyve HEM tarafından düzenlenen kurslar arası bilgi yarışması ve şiir okuma yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri dağıtıldı. 3. olanların ödüllerini İlçe Cumhuriyet Savcısı Nihal Oymak, 2. olanların ödüllerini Belediye Başkanı Murat Kaya, 1. olanların ödüllerini İlçe Kaymakamı İlyas Memiş verdi.

Karaçam Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ekip, “Bilecik Yöresi Oyunları” sergiledi.

Geyve HEM Giyim Kursları tarafından hazırlanan “Giysi Yarışması” giysileri konuklara tanıtıldı. Bu tanıtım sonunda erkek konuklar salonu terk etti, salonda sadece bayan konuklar kaldı.

Geyve HEM Giyim Kursları tarafından yıl boyunca hazırlanan kıyafetler, düzenlenen bir defile ile konuklara sunuldu.

Programa gelen konuklara, kursiyerler tarafından hazırlanan resimlikler dağıtıldı.

Programın sonunda, konuklar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. 

Programı HEM Bilgi Teknolojileri Öğretmeni Melike Omağluoğlu ile usta öğretici Ebru Eryılmaz sundu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs