Geyve’de 23 Nisan Coşkusu

Geyve’de “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” düzenlenen törenle kutlandı.
Editör Editör

Program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın, Geyve İmam-Hatip Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ezgi Ertuğrul eşliğinde söylenmesi ile başladı. 

Programa; Geyve İlçe Kaymakamı İlyas Memiş, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Geyve Cumhuriyet Başsavcısı Esra Gül Can, Geyve Garnizon Komutanı Jand. Ütğm. Raşit Gökhan Civek, SAÜ Geyve MYO Müdürü Nermin Akyel, Muharip Gaziler, vatandaşlar, okul yöneticileri ile öğrenciler katıldı.

İlçe Kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutanı Raşit Gökhan Civek, Belediye Başkanı Murat Kaya törene katılan öğrencilerin ve vatandaşların bayramlarını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Geyve İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Melike Nur Karadayı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına konuşmayı Türkçe öğretmeni İbrahim Açılan yaptı. 

Açılan, özetle şunları söyledi: “Avrupa’nın kalemini kırıp kendilerince ölüm fermanını imzaladıkları ve mirasını paylaşmak için hayâsızca başına üşüştükleri bir milletin o fermanı yırtıp attığı, yok edilemeyeceğini, kendi kendine yeteceğini bütün dünyaya haykırdığı, mazlumun zalime her zaman galebe çalacağının ilan edildiği gündür 23 Nisan. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.”dedi.

İlçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından desteklenen; Geyve Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekipleri “Geyve Yöresi Oyunları” sergiledi.

Geyve METEM öğrencilerinden oluşan “Mehter Takımı ” gösterisini sundu.

İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Melisa Çetinkaya “23 Nisan” şiirini, Osmangazi Ortaokulu öğrencisi Eslem Kabataş “23 Nisan ” şiirini, Kazımpaşa Ortaokulu öğrencisi Özden Şahin “Dünya Çocuk Bayramı” şiirlerini sundu.

Öğrenciler, çocuk sokak oyunlarından “Mendil Kapmaca ” oyununu sergiledi.

Halk Eğitimi Merkezi tarafından desteklenen Karaçam Mahallesi Şehit Recep Demir Ortaokulu öğrencileri halkoyunları ekibi “Çifte Telli ” oyununu oynadı.

İlkokullar ve Ortaokullar arasında düzenlenen “23 Nisan ” konulu şiir-resim-atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninden sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı sona erdi. Protokol üyeleri, Bayram Hazırlık ve Sunum Komitesini tebrik etti.

Geyve Anadolu İmam-Hatip Lisesi bahçesindeki töreni; İmam-Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Halil Sert ile Atatürk Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Şeyma Atmaca sundu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs