Alifuatpaşa Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Alifuatpaşa Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Çok Amaçlı Salonu’nda açıldı.
Editör Editör

3.sü düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı, saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın birlikte okunması ile başladı.

Açılışa Kaymakam İlyas MEMİŞ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih GÜVENDİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet DOĞAN, Okul yöneticileri, öğrenciler ile veliler katıldı.

Okul Müdürü Bahatdin Aydemir gelen misafirlere “Hoşgeldiniz” dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti: “TÜBİTAK’ın desteği ile bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz fuarın açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilim fuarları öğrenmeğe istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme yöntemlerinden biridir. Bilim fuarları genç bireylerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bilim fuarları, hayal gücü ile yapıcılığın birleşimidir.

Okullarımızın öncelikli amacı da bu yapıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda açılışını yapacağımız fuarda, Türkçe, Matematik, Fen, İngilizce ile Sosyal Sorumluluk projelerinden oluşan 34 proje bulunmaktadır.

Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz.

Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen öğrencilerimiz ileride ülkemiz yararına büyük buluşların mimarı olabilir. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırabilir. Biliniz ki, dünyada hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka bir öncesi bulunmaktadır.

Proje çalışmalarında, emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilere teşekkürlerimizi sunarız.”şeklinde konuştu.

Birbirinden özgün toplam 34 projeyi inceleyen ve projeler hakkında öğrencilerden bilgi alan Kaymakam İlyas MEMİŞ, bu tür çalışmaların öğrencilerin derslerinde öğrenmiş oldukları bilgilerin pratiğini yapmalarına, bilimsel ve teknolojik çalışmalara katkı sağlamasına ve kendilerini geliştirmelerine vesile olduğunu ifade ederek, bu fuarın açılmasında emeği geçen okul müdürü, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Gelen misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs