ÖRNEK OKUL

Geyve'nin Alifuatpaşa Mahallesindeki Necip Fazıl Kısakürek İlkokulunda öğrencilerin nezih bir ortamda ders yapması ve tarihle kültürün iç içe yaşaması için, öğretmenler kolları sıvadı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


NEZİH BİR ORTAM

Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Erkan Ateş yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi: Okul müdürümüz Mesut Türedi, görev yapan öğretmenler Jülide Nur Balkır Dönmez, Merve Akbaş, Nurşen Dönderalp, Selahattin Barış ve Kadir Kocaman ile el ele vererek bahçede ve okulun içinde öğrenciye huzur verecek nezih bir ortam oluşturduk. Rüzgarın yıktığı ağacı değerlendirerek; sınıflara kitap okuma köşesi, veli oturma bankı yaptık.


TARİHİNİ BİLMEYEN, GELECEĞİNE YÖN VEREMEZ

Okul müdürü Mesut Türedi konuyla ilgili şunları söyledi:

Sınıflarımıza okuma köşesi yapma fikrini Jülide Nur Balkır Dönmez, öğretmenimiz söyledi. Merve Akbaş ve diğer öğretmenler de bu fikri beğendi. Öğretmenlerimiz ders bitiminde ve tatil günleri çalışıp sınıflara okuma köşelerini yaptılar. Amacımız öğrencilerimize okulu, okumayı ve tarihimizi sevdirmektir. 

Öğrencilerin tanıyıp sevmeleri için; Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan, Nasrettin Hoca, Necip Fazıl Kısakürek, Ömer Halis Demir gibi Türk büyüklerinin resmini duvarlara, sınıf kapılarına çizdik. Çünkü tarihini bilmeyen gençler, geleceğe yön veremez.


ÇİM FUTBOL SAHASI

Alifuatpaşa Kuvayı Milliye müzesi müdürü rahmetli Ragıp Katırcıoğlu, emekli ikramiyesiyle okulumuzun bahçesine çim futbol sahası yaptırmayı vaat etmişti. kendisi Aralık 2015'te vefat edince, oğlu Tuncer Katırcıoğlu ve velilerimizin desteğiyle 550 metrekarelik çim sahamızı yaptık. Nasip olursa baharda öğrencilerimiz top oynamaya başlayacak. 

Öğrencilerimizin daha başarılı olabilmeleri için yaptığımız bu çalışmalar hakkında hem İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Doğan hem de İl Milli Eğitim müdürümüz Mevlüt Kuntoğlu ile fikir alış verişi yaptık.

Bütün bu çalışmaları yapan öğretmenlerimize ve bizlere her konuda yardımcı olan Okul Aile Birliği başkanımıza ve velilerimize çok teşekkür eder, tüm arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutlarım.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs