Sakarya’dan Türkiye birinciliği bekliyoruz

Ak Parti Danışma Meclisi’ne telekonferansla bağlanan Başbakan Binali Yıldırım, “Eminim ki bu süreç boyunca çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacak; sandıklara sahip çıkıp, Sakarya’yı Türkiye birincisi yapacaksınız” ded
Ali ARICI Ali ARICI

AK Parti 67. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na telekonferansla bağlanan Başbakan Binali Yıldırım, “Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet gerisi angarya. Yüzüstü çok süründün ayağa kalk Sakarya. Yavuz Sultan Selim’e Osmangazi Köprüsü’ne, Marmaray’a ve çeşitli yatırımlara hayır diyenlere cevap vermeye Sakarya hazır mı? Eminim ki bu süreç boyunca çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacak; sandıklara sahip çıkıp, Sakarya’yı Türkiye birincisi yapacaksınız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti 67. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Şaban Dişli, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, teşkilat mensupları ve çok sayıda Sakaryalı katıldı.


Bu davanın vebali büyüktür

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Partimiz kadim değerler üzerine kurulan, toplumun hassasiyetini veri olarak kabul eden bir düşünce ve iyilik hareketidir. Bu davanın duası çok ama vebali büyüktür, biz böyle bir davanın mensuplarıyız. Biz tüm çalışmalarımızın merkezine samimiyeti aldığımız sürece nice zaferlere, yeni ufuklara yelken açacağız. 17 dilin konuşulduğu kültür şehri olan Sakaryamızda, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde tüm Sakarya’yı kucakladık. Bu referandum sürecinde de bu güzel buluşmaları tekrarlayacağız. Teşkilatlarımızın kıymetli mensuplarıyla her gönül kapısını açmak için hep beraber mücadele edeceğiz” diye konuştu.


Kadın ve gençlik kolları sahada olacak

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, “Daha adil, daha müreffeh bir anayasa için çıktığımız bu yolun sonunda darbe anayasası ile kurulan vesayetten kurtulacağız. Mahalle mahalle gezerek anayasa değişikliğini bu salonu dolduran genç kardeşlerimizle birlikte tüm Sakarya gençlerine anlatacağız” derken;  AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ise; “Daha önceki seçimlerde kadın kolları olarak evimizden, eşimizden, evlatlarımızdan feragat ederek sokaklara döküldük. Mahalle mahalle gezdik. Anayasa değişikliğini anlatmak için de kapı kapı gezeceğiz. 2023’e giden yolda kadınlar olarak sağlam adımlar atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


AK Parti sandığın ne anlama geldiğini bilir

İl teşkilatının hazırladığı faaliyet sunumunun ardından telekonferansla bağlanan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi; “4 binden fazla yol arkadaşımız salonu hınca hınç doldurmuş vaziyetteler. Orada olamasak da bu ekrandan heyecanınıza katılıyoruz. Önümüzdeki referandum sürecinde AK Parti teşkilatları en alt kademeden en üst kademeye kadar büyük bir heyecanla vatandaşla buluşmaya hazır. Değerli Sakaryalılar AK Parti sandığın ne anlama geldiğini en bilen siyasi partidir. Bugüne kadar kurulan 11 sandıktan yüzümüzün akıyla çıktık. 10 Ocak’ta 339 oyla Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören değişikliği meclisten geçirdik. Bunu ölüm kalım meselesi ve rejim değişikliği olarak göstermek halkın kararına saygısızlıktır. Yarınlara umutla bakmamızı sağlayacak bu değişikliği gölgelemeyi başaramayacaklar.”


Sakarya Türkiye birincisi

“Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet gerisi angarya. Yüzüstü çok süründün ayağa kalk Sakarya. Yavuz Sultan Selim, Osmangazi Köprüsü’ne, Marmaray’a ve çeşitli yatırımlara hayır diyenlere cevap vermeye Sakarya hazır mı? Eminim ki bu süreç boyunca çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacak; sandıklara sahip çıkıp, Sakarya’yı Türkiye birincisi yapacaksınız. Buradan hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Allah’a emanet olun.”


Birçok badireyi birlikte atlattık

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “15 yıldır, gece gündüz demeden her türlü zorluğun üstesinden birlikte geldiğimiz AK hareketin gönül dostları, bu tarihi süreçte Rabbim birliğimizi bozmasın, kardeşliğimizi daim kılsın. Çok geriye gitmeye gerek yok. Bizler bu ülkede birçok zorlukla karşılaştık, birçok badireyi birlikte atlattık. Ülke olarak, millet olarak, bizler tarihin en büyük ihanetini yaşadık. Bin yılı aşkın bir süredir İslam'ın hamiliğini yapan aziz milletimizi sırtından hançerlediler. Devletimizin tankını, helikopterini, uçağını halkımıza karşı kalleşçe kullandılar. Fakat bu Fetö’nün askerleri ailelerine, vatanına, milletine yabancılaştıkları için bilmedikleri bir şey vardı. Sakaryalı, Türkiyeli olmak ne demek öğrendiler. Bize bu şanlı zaferi yaşatan Rabbimize binlerce şükürler olsun” diye konuştu.


Bu bir varolma mücadelesidir

Başkan Toçoğlu, “Ülke olarak yol ayrımındayız. Şimdi bizler tarihi bir görevle karşıkarşıyayız. Bu necip milletin, bu güzel ülkemizin bu tür sorunlarla bir daha karşılaşmaması gerekiyor. Sürekli hastalık üreten bu yapıdan kurtulmamız gerekiyor. Güçlü bir devlet inşa etmek için, siyasi istikrarı sağlamak için, mazlum milletlerin derdine daha fazla derman olmak için önümüzde tarihi bir fırsat var. Referandum bizim için tarih sahnesine yeninden çıkmanın bir başlangıcıdır. Bu bir varolma mücadelesidir. Bu bizim en büyük davamızdır. Bu hak davamızda Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik duracağız. Teröre ve fitneye karşı, birliğimizi, kardeşliğimizi güçlendireceğiz. Recep Tayyip Erdoğan siyaset sahnesine çıktığı zaman Sakarya ona bir söz vermişti; asla yalnız yürümeyeceksin demişti. İnşallah Sakarya olarak sözümüzün arkasında duracağız.”


15 Temmuz’u destekleyenlere ders vereceğiz

İstanbul Milletvekili Harun Karaca, “Biz disiplinli bir topluluğuz. Bu sayede 15 Temmuz’da milyonları meydanlara döktük. Yaklaşık 34 yıldır bu toplantılara iştirak ederim. Zaman zaman aklımıza gelen yine mi toplantı düşüncesine kapılıyoruz. Bu bir gün lazım oluyor. O da 15 Temmuz gecesinin yaşandığı gibi günler. 81 ilde teşkilatlarımız iri, diri ve bir olunca meydanlarda toplanmayı başardık. Bu illerden birisi olmasa sonuçları kötü olabilirdi. 15 Temmuz ruhu bize her zaman lazım. Nisan’da 15 Temmuz’u destekleyenlere ders vereceğiz. Sizden evet oylarını bekliyorum. AK Parti’nin sahibi millettir. Bu parti kurulurken; bize sadece tabelasını dikmek kaldı. 11 seçimdir millet bu tabelaya sahip çıkıyor. İnşallah 12.’sinde de sahip çıkacak” diye konuştu.


‘Evet’ Türkiye’ye güç katacaktır

Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Ak Parti’nin 2002’de göreve gelmesiyle birlikte, Türkiye, artık geri dönülmez bir yola girdi. O yolun sonunda, güçlü, büyük ve lider bir Türkiye var. Türkiye’yi o yoldan döndürmek için, daha ilk günden itibaren birileri düğmeye bastı. Ancak hüsrana uğradılar. Çünkü onlar, bütün hesaplarını doğru yapsalar da bu milleti doğru hesap edemiyorlar. Onları, güçlü Türkiye gerçeğini kabul etmek zorunda bırakacağımız gün yaklaşıyor. O gün, referandum günüdür. İki ay boyunca, her bir kardeşimin, canını dişine takarak çalışacağından zerre miktarı kuşkum yoktur. Her birimiz, bu süreçte elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. İnanıyorum ki milletimiz, referandumda güçlü bir şekilde evet diyecektir. Bu evet, Türkiye’ye büyük güç katacaktır” ifadelerini kullandı.


Sözümüz söz kararımız ‘Evet

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, “Şu manzara bizim bu işi öğrendiğimizin bir göstergesidir. Teşkilatımız sandığı gördüğünde heyecanı artıyor. Hele söz konusu dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan olunca bu teşkilat gece gündüz çalışır. Sakarya halkı tarafını çoktan belli etti ve bu akşam Başbakanımıza Sakarya’yı Türkiye’de birinci sıraya taşımak için söz verdi. Bizim sözümüz söz, kararımız evet. İnşallah birinci olacağız. Önce mecliste evet dedik, şimdi de tüm Türkiye’de evet diyeceğiz.”


Son yüzyılın en büyük projesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Nöbetlerimizi teşkilat mensupları olarak sonuna kadar tutacağız. AK Parti teşkilatında çalışanlar liderlerinin arkasında ölüme kadar giderler. 15 Temmuz’da sergilenen duruştan ve seçim başarılarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız günde 18 saat çalışıp, bu ülke için savaşıyor. Bizlerde asla burçları terk etmeyeceğiz. İnanıyorum ki referandum da bugüne kadar gösterdiğiniz seçim başarısını yine tekrarlayacaksınız. Yapılacak olan bu referandum son yüz yılın en büyük projesidir. Türkiye’nin istikbali, istikrarı ve istiklaliyle ilgili bu referandumu halkımıza en düzgün şekilde anlatmalıyız. Anlatamazsak gelecekte evlatlarımıza hesap veremeyiz. Nasıl AK Parti ve MHP’li milletvekilleri mecliste savaş verdiyse; teşkilatlarımız da meydanlarda sıkılmadık el bırakmayacaklardır” diye konuştu. Program aile fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs