Geyve Müftüsü Ali Erhun İle Röportaj

Öğrenci Kaleminde İlçe Müftüsü
Geyve Sağlık Meslek Lisesi öğrencisiyiz. Ben Melike Şenol arkadaşım Eren Yayla. Eğer müsaitseniz sizinle röportaj yapmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmayı öğretmenimiz beğenirse Geyve Haberde yayınlanacak.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve Sağlık Meslek Lisesi öğrencisiyiz. Ben Melike Şenol arkadaşım Eren Yayla. Eğer müsaitseniz sizinle röportaj yapmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmayı öğretmenimiz beğenirse Geyve Haberde yayınlanacak.

 

-Bize Kendinizi tanıtır mısınız?

*İsmim Ali Erhun. Geyve de 4 senedir müftülük yapıyorum. Beşinci senedeyiz. Evliyim,Üç çocuğum var. Memleketim Bilecik. Hepinize başarılar diliyorum.

-Teşekkür ederiz. Bu görevi seçmenizin sebebi nedir ?

*Güzel bir soru. Bu görevi seçmemde ki ana etken amcamdır. Amcam da bir müftüdür. Dedem de hocamdır. Dolayısıyla bu bizim sülalede bir gelenektir. Bizler onlardan etkilenerek, biraz da bu göreve gönül verdiğimizden, sevdiğimizden bu görevi seçtik.

Görevinizi bize tavsiye eder misiniz ?

*Hem de canı gönülden tavsiye ediyorum. Bizim görevimiz bir yönüyle kutsal bir yönüyle diğer dünyamızı kazanıyoruz. Onun için her yönünden güzel bir görev. Ama çok uzun bir görev. Müftü olmak sanıldığı kadar kolay değil.

-Görevinizle ilgili unutamadığınız bir anınız var mı ?

*Çok, bir tanesini anlatayım. Bir ilçede bir sürü müdür vardır. Milli eğitim müdürü, Devlet Su İşleri işleri müdür vs… Ama müftü bir tanedir. Bir sürü müdür vardır, ancak müftü bir tanedir. Bir gün ilçe jandarma, eski görev yerlerimden, olan bir asker komutanı bir görev vermiş beni arıyor.

Hocam?

Buyurun.

Ben ilçemizdeki müdürlerimizin listesini yapıyorum. Siz ne müdürüsünüz?

Ben de dedim ki biz müdür değiliz. Biz müftüyüz. E… işte müftü müftüdür. Ama illa bir şey yazmak istiyorsanız din işlerine bakarız. İlçe de ki din işleri bizden sorulur. Camiiler, Kur’an kursları vs..

-Göreviniz icabı bir çok iş yapmışsınızdır. Bunları öğrenebilir miyiz?

*Doğru. Kur’an kursları, camiler yaptık. İsterseniz Geyve’de ki projelerimizi anlatayım. 810 metrekare üzerine üç katlı,100-150 kişilik yatılı hafızlık Kur’an kursu yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki bu yıl içerisinde bu binayı hizmete açacağız. Bunun dışında 4-6 yaş arası Kur’an kursları, şu anda 13 sınıf  halinde devam ediyor. 4 ve 5 yaşında ki çocuklara orada Kur’an öğretiliyor. Camilerimizin onarımları devam ediyor. Ama biz Kur’an kurslarına ağırlık veriyoruz.

-Her şeyin başı eğitim diyoruz. Eğitimle ilgili düşünceleriniz alabilir miyiz ?

*Öğretim ve eğitim. Bu iki kavramı ayırmak lazım. Eğitim başka bir şey öğretim başka bir şeydir. Öğretim öğretmekten gelir yani bol bol öğrenirsiniz. Ama davranışlarınızı değiştirmez. Eğitim ise insan davranışlarını olumlu yönde değiştiren bir sistemdir. Dolayısıyla özellikle okul çocuklarının iyi bir eğitimden bakın öğretim demiyorum, iyi bir eğitimden geçmesi gerekiyor. Yani bütün gençlerimize çocuklarımıza güzel davranış biçimleri öğretilmesi gerekiyor. Bunun kaynağı da bizim dinimiz. Yani hepimizin ahlaki kuralları çok iyi bilip, bu kurallar içerisinde yaşamamızdır esas olan. Ahlaki kurallar dediğimiz zaman az çok biliyorsunuz. İnsan bir toplum içerisinde nasıl hareket eder, nasıl konuşur nelere dikkat etmelidir… Yalan söylememesi gerekir vs. Yani bizim dinimizin ön gördüğü, getirdiği ahlaki kurallar içerisinde yaşamaktır ve eğitimle bunu sağlamamız gerekir. Bütün gençler ve çocuklarımız. İslami terbiyeyi almalıdır.

-Bizim aracılığımızla öğrencilere ne söylemek istersiniz?

*Öğrencilere şunu söylemek istiyorum.

1)İçinde bulunduğunuz vakti zamanı iyi değerlendirin. Hiç bir şeyi yarına ertelemeyin.

2)Mutlaka ve mutlaka sevdiğiniz bir işe gidin. Mesleğinizi seçerken yüksekokula liseye üniversiteye giderken mutlaka sevdiğiniz bir iş olsun. Sevmediğiniz bir işle uğraşmak insan için en büyük eziyettir. Onun için sevdiğiniz iş dallarına gidin ve bir de üretken olun. Bu millet için, vatan için, devlet için ne yapabilirim düşüncesi içersinde olsun bütün gençlerimiz. Sadece kendi maaşını, kendi çıkarını düşünen değil, ülkesini milletini, devletini düşünen insanlar olalım.

-Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?

*Elbette ki güzellikle, hayırla anılmak isterim ‘’Allah razı olsun, bir müftümüz vardı. ’dedirtebilmek isterim. Bunun tersi de olabilir tabi ki.  Gök kubbe de baki kalan hoş bir sada imiş. Önemli olan bu sadayı bırakabilmektir.

-Son olarak bize söylemek istediğiniz bir şey var mı ?

*Başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun.

-Teşekkür ederiz.

MEHMET AYDOĞAN


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs