Sezgin Koca ile röportaj

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Ayşegül Şair, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği memuru Sezgin Koca ile röportaj yaptı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


*Sizinle röportaj yapmak istiyoruz, müsait misiniz?

SEZGİN KOCA:Elbette. Mezun olduğum okulun öğrencisiyle görüşmekten çok memnun oldum.


*Bize kendinizi tanıtır mısınız?

SEZGİN KOCA: Tabiki,

1990 Sakarya doğumluyum. Geyve’de ikamet ediyorum. İlkokulu ve ortaokulu Geyve’de okudum.2008 yılında Geyve Sağlık Meslek Lisesinden mezun oldum. 2010 yılında Sakarya Üniversitesi Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümünü bitirdim. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden 2012 yılında mezun oldum.


*Bu görevi seçmenizin sebebi nedir?

 SEZGİN KOCA:  Sağlık sektörünü sevdiğimden ve iş hayatına hemen atılmak adına bu mesleği seçtim.


* Görevinizi bizlere tavsiye eder misiniz?

SEZGİN KOCA: Evet ederim çünkü devletimize hizmet etmek görevlerden en güzeli.


 * Görevinizle ilgili unutamadığınız bir hatıranızı anlatır mısınız?

SEZGİN KOCA:  Uzun yıllardır bu işi yaptığım için ne yazık ki hatırlayamıyorum.


* Göreviniz icabı birçok hizmetler yapmışsınızdır bazılarını öğrenebilir miyiz?

SEZGİN KOCA : 6 yıl Sakarya Halk sağlığı Müdürlüğünde çalıştım. 2016 Kasım ayında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde çalışmaya başladım ve halen burada görevime devam ediyorum.


*Her şeyin başı eğitimdir diyoruz .  Eğitimle ilgili düşüncelerinizi  alabilir miyiz?

SEZGİN KOCA: Okulumuz öğretmen ve öğrenci açısından değerlidir. Sayımızın az olması dezavantaj gibi görünse de avantajdır. Gerek sınıflar arası iletişimi gerekse de öğretmenler öğrencilere vakit ayırması açısından aile ortamına yakın bir ortam oluşturmaktadır. Öğrencilerin hedefini şimdiden belirlemelerini, lise son sınıfa geldiklerinde çeşitli kaynaklardan araştırma yaparak seçecekleri mesleğin sadece maddi boyutuna değil işte geçirecekleri zamanı göz önüne alarak meslek seçimlerini bu doğrultuda yapmalarını tavsiye ederim. Eğitim sistemi ile alakalı gelişmeler ve değişimleri yakından takip etmelerini tavsiye ederim. Özellikle meslek seçimleri için önünüzde yer alan sınavlar hakkında daha ayrıntılı bir çalışma ve araştırmayı öneririm.


*Bizim aracılığımızla öğrencilere neler söylemek istersiniz?

SEZGİN KOCA: Gençler, ellerindeki imkânları güzel değerlendirmeli. Şu an okumak çok kolay gençlerde kıymetini bilirse iyi yerlere gelirler.


*Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?

SEZGİN KOCA: Çalışmış olduğum görev devlet memurluğu olduğundan devlete doğrudan hizmet gerektiren bir konumdayım. Bireysel olarak kişi hakkına girmek nispeten daha kolay telafi edilir. Devlet memurluğunda ise ülkede yaşayan her bir vatandaşın hakkı ve hukuku vardır. Dolayısıyla insanın fıtratı gereği olan hatanın minimum boyutlarda tutulması için gerektiğince gayret ediyorum. İşten herhangi bir sebeple ayrılmam durumunda, o güne kadar yapmış olduğum işlerin devlete zarar getirmemesi ve benden sonra yerimi alacak arkadaşlara görevimi en iyi şekilde yapmış olarak ayrılmak isterim.


*Son olarak bize söylemek istediğiniz bir şey var mı?

SEZGİN KOCA: Sağlık meslek öğrencileri olarak, meslek yaşamlarınızda gerek aynı dönemde gerekse önceki dönem mezunlarıyla sektörde çoğu zaman beraber çalışılmaktadır. Tüm iş hayatınız boyunca okulumuzdan mezun olan öğrencilerle bir şekilde bağlantı içinde olunduğu için arkadaşlık ve dostluk daha lisedeyken atılması gerekir. Kişisel veya gelecek ile ilgili aklınıza takılan meslek ya da sosyal yaşamla ilgili soruları hocalarınızla paylaşıp onlardan destek almaktan çekinmeyin. Geleceğinizle alakalı kulaktan dolma bilgiler değil, sağlam kaynaklardan araştırma yaparak ve güncel haberleri takip ederek kendi geleceğinize yön vermeye çalışın. Okuldan bir şekilde mezun olunmakta. Hazır bu 4 yıllık öğrencilik sürecinde kişisel gelişime ve hobi edinmeyi tavsiye ederim. İlçede açılan yarışmalar veya sosyal anlamda yardımlaşmayı amaç edinmiş kişilerle beraber hareket edilebilir. Gençken yapacağınız yardımlar size olumlu motivasyon olarak düşünülmektedir. Derslerinizde başarılar dilerim.

*Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs