15 TEMMUZ'DA ÇANAKKALE RUHU DİRİLDİ

Geyve Kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü "Değerler Eğitimi" projesinde konuşan Op.Dr. Sezai Çelik, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cülerin düzenlediği hain saldırıyı; elinde bayrak, dilinde tekbir sesi olan Çanakkale ruhu taşıyan vatansever insanlar susturdu, dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN



Geyve Anadolu İmam-Hatip Lisesi salonunda düzenlenen konferansa; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, METEM müdürü Tekin Bayer, İHL müdürü Mehmet Çetin, MTAL müdür yardımcısı Sezgin Kaya, öğretmenler; Geyve Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi(Sağlık Meslek Lisesi), METEM, Elvan Bey Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.


KAHRAMAN DOKTOR

FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü)nün darbe girişimine tepki göstermek için meydanlara koşan demokrasi sevdalılarından Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Sezai Çelik, Boğaziçi Köprüsü'nde mücadelede vurulanlara anında ilk tıbbi müdahaleyi yaparak, birçok insanın hayatını kurtardı.

Tanklardan gelen kurşunlara rağmen sabaha kadar yaralıların imdadına koşan Çelik, o gece Boğaziçi Köprüsü'nde yaşadıklarını şöyle anlattı:

Ailemle evimde otururken Sapanca' da doktor olan kız kardeşimden İstanbul 1.Boğaz Köprüsünde  FETÖ kalkışmasını duydum.


Bunun üzerine birkaç yere telefon açarak, olaylardan emin oldum. Olağanüstü hareketlilik olduğunu anlayınca sitede oturan komşularla bir araya gelip, askerin geçişini engellemek için mahallemizin ana girişini arabalarımızla kapattık.


BAYRAĞA SAYGI

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın “meydanlara çıkın” çağrısı üzerine, diğer insanlar gibi oturduğum siteden omzumda bayrak ile yola çıktık. Sekiz arkadaşımla  saat 23.30 sularında köprüye ulaştık. Önümüz kapalıydı, insanları yara yara geçmeye çalıştık. Asya'dan Avrupa'ya geçişi kapatmışlardı. Bir kısım vatandaş panikle 'kurşun atıyorlar' şeklinde bağırarak üzerimize geliyordu. Arkadaşlarla irkildik ama yürümeye devam ettik. En öne kadar geldik. Başka vatandaşlar da vardı ve araçlar yan çevrilerek siper yapılmıştı. Köprüye varır varmaz kurşunlar üstümüze yağmaya başladı. O sırda vurulanlar olduğunu gördüm, ambulans da yoktu.

Bir cerrah olarak yaralıların yardımına koştum. Yaralıları vatandaşlar çeke çeke kenara getirmeye çalıştı. Ortam çok ürkütücüydü. Zaman geçtikçe yaralı sayısı artmaya başladı. Bir taraftan canımı korumaya çalışıyor diğer taraftan yaralılara yardım ediyordum. Sırtıma Türk bayrağı bağladım ki belki hainler insafa gelip bayrağa saygı gösterirler de yardıma geleni vurmazlar. Ama ne çare...


CESARET BÜTÜN SİLAHLARDAN ÜSTÜDÜR
Vatandaşın bu provokasyona gelmeyerek, dik durması bize zaferi getirdiğinin altını çizen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

Eğer vatandaşımız o cesareti, o imanı, göstermeseydi köprüde darbecilere karşı verilen mücadele başarısız olacaktı.

Gençler köprüde müthiş bir mücadele ortaya koydu. Ambulanslar işin içine girene kadar, motosikletleriyle yaralıları hastanelere taşıyorlardı. Bir doktor olarak her yaralının kanamasını kontrol ettim. Bir ara yaralı sayısı o kadar artmıştı ki sonunda sırtımdaki Türk bayrağını da çıkarttım ve bir yaralının bacağına bağladım.

Bu sırada insanların bir kısmı tank mermisi, G3 piyade tüfeklerinin mermilerinin isabet etmesiyle şehit oldu. Başına mermi isabet eden zaten hemen ölüyordu. Onlara hiçbir şey yapamadık. Birçok şehit görmelerine rağmen, o gençler yine alandan kaçmadı. Allah razı olsun, müthiş bir metanet gösterdiler. Gençler; cesaretin bütün silahlardan üstün olduğunu, bir kez daha ispatladılar.


ÖNEMLİ OLAN VATAN, GERİSİ TEFERRUAT

Demokrasiye, insan haklarına inanan herkes o gece meydanlara indi.  Siyasi görüşü bir birinden tamamen farklı dahi olsa vatan için mücadele ettiler.


İnsafsızca ve vicdansızca ateş ediyorlardı. Bir tank mermisi yanımda o kadar şiddetle patladı ki peş peşe yaralananların olduğu o sahneyi ve patlamanın şiddetiyle yere savrulduğum anı asla unutamam. Kendime geldiğimde kulaklarım sağırlaşmıştı. Hala işitme kaybı var. Ama olsun; önemli olan vatan, gerisi teferruat.Hastaneye gittiğimde arkadaşlardan hainlerin teslim olmaya başladığını öğrendim. O zaman içimde bir ferahlık, bir mutluluk oldu. Orada bulunmak ve insanların hayatını kurtarmaya vesile olmak mutluluk ve gurur vericiydi.

ASIM'IN NESLİ
Çelik, o mücadele sırasında bir hekimlik sınavı verdiğini belirterek, bir cerrah olmasının avantajıyla kanamaları kolayca kontrol altına aldım. Sabah namazı saati geldiğinde yeşil alanın tamamı Türk bayraklarıyla çevrildi. İnsanlar toplandı ve dua etti, çok güzel bir manzaraydı. O gün orada mücadele eden gençler var oldukça hangi darbeci gelirse gelsin bu ülkeyi teslim alamayacaklar. Çok ciddi iman sahibi bir gençlik geliyor. Bu insanlar var oldukça, bu ülkeye bir şey olmaz. Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi: "Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek,//İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.


Geyve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan; Dr. Sezai Çelik'e teşekkür ederek, ahşap oymacılık ile Kelime-i Tevhit yazılmış Türk bayrağı hediye etti.

MEHMET AYDOĞAN

Geyve Haber



#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs