KAOTİK ORTADOĞU ve GÜÇLÜ TÜRKİYE

Geyveli Prof. Dr. Ahmet Uysal: "Halkıyla barışık hükumetler iş başında olduğu zaman, benim gibi köylü çocukları da okuyup doktor, profesör, vali olma imkanı bulmuştur." dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN



Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezinde bir konferans veren İstanbul Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Ahmet Uysal'ın verdiği konferansı, Adapazarı belediye başkanı Süleyman Dişli ve çok sayıda vatandaş izledi.


AHMET UYSAL KİMDİR?

1972 yılında Geyve'nin Çine köyünde doğar. İlkokulu kendi köyünde bitirir. Geyve İmam-Hatip Lisesinden sonra, 1994 yılında Ankara ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans ve doktorasını Amerika'da tamamladı. İngilizce, Fransızca ve Arapça olmak üzere üç tane yabancı dil bilen Uysal, Türk-Arap dünyasının sosyal ve politik alanında uluslar arası bir kimliğe sahiptir.


HAÇLI SALDIRISI DEVAM EDİYOR

Prof. Dr. Ahmet Uysal özetle şunları söyledi: Haçlı- Müslüman çatışması asırlardan beri devam ediyor, bundan sonra da edecektir. Amaçları Türkiye ve Ortadoğu'daki maden hem de petrolleri ele geçirmektir. Asya, Afrika ve Avrupa'da birçok ülkeyi gezdim. Herkes Türk'ü, Türk milletini seviyor. Osmanlı İmparatorluğu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya huzur ve medeniyet götürdüğü için, halen daha Arap ülkeleri Türkiye'yi bir kurtarıcı olarak görüyor. Çünkü Osmanlı İmparatorluğu; insana, insan olduğu için değer vermiş. Kimsenin inancına, yaşantısına ipotek koymamış.


MESELE AK PARTİ MESELESİ DEĞİL

Günümüzde AK Partiye yönelik yapılan saldırı, aslında AK Partiye değil. Mesele memleket meselesidir. Çünkü hiçbir yabancı devlet, bizim güçlenmemizi istemiyor. İktidarda A partisi değil de B partisi olsa ve Türkiye'yi kalkındırmak istese, aynı saldırı ona da yapılır. Çünkü İngiliz ve İsrail gibi dış mihraklar, silahını, tankını, teknolojisini kendisi yapan Türkiye istemiyor. Daima bizim kendilerine borçlu olmamızı istiyorlar. Darbeler, koalisyon hükümetleri ülkemize fayda değil zarar getirmiştir. Menderes, Özal ve AK Parti gibi tek partili hükümetler döneminde ülkemizin ufku açılmıştır.

Ortadoğu, bizim komşu ülkelerimiz. Ortadoğu enerji deposudur. Türk mallarını satmak için en elverişli pazar yeridir. Eğer Ortadoğu'ya sahip çıkmazsak, oralarda çöreklenen terör örgütleri başımıza musallat olur. Gençler de vakitlerini televizyon dizileri izleyerek değil ilim tahsil ederek geçirirse, yurdumuza kimse yan gözle bakamaz.

Konferans soru-cevaplarla devam etti. Adapazarı belediye başkanı Süleyman Dişli, bu güzel konuşmalarından dolayı Prof. Dr. Ahmet Uysal'a teşekkür ederek çiçek verdi. 

MEHMET AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs