ŞEHİTLERİN KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ

Geyve Kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü 18 Mart Çanakkale Savaşı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk sunup, şehitleri kabri başında ziyaret etti.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN



Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma programına Geyve kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Taner Çolak, belediye başkanı Murat Kaya, Cumhuriyet savcısı Nihal Oymak, MYO müdürü Nermin Akyel, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, Müftü Ali Erhun, MHP ilçe başkanı Şerafettin Kaya, daire amirleri, okul müdürleri, Kıbrıs Gazileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Geyve Kaymakam İlyas Memiş, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Taner Çolak ve Belediye Başkanı Murat Kaya Atatürk anıtına çelenk sundu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Garnizon Komutanı Üsteğmen Taner Çolak günün anlam ve önemini belirten konuşmada özetle şunları söyledi:

Bugün burada,kuşkusuz sonuçları itibariyle tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk milletinin kaderini değiştiren Çanakkale Zaferinin yıl dönümünde mukaddes vatanımız için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi anmanın haklı onurunu yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi; vatanın bütünlüğü, milletin egemenlik ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

Dönemin şartları düşünüldüğünde, adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destandır.

Çelik zırha bürünmüş, her yönüyle üstünlüğe sahip, dünyanın en güçlü donanmasına sahip Müttefiklerin Çanakkale Boğazı’na yönelik taarruzu, eşsiz bir azim ve kahramanlık gösteren Türk askeri karşısında hezimete uğramıştır.

“Çanakkale Geçilmez” destanının yazıldığı bu savaşlar, nasıl ölmesini bildikleri için yaşamaya hak kazanan bir milletin haysiyet mücadelesidir. Bu sebeptendir ki,

Çanakkale; Balkan Savaşı yenilgisinden sonra ayağa kalkamaz denilen bir milletin, tüm dünyayı hayretler içinde bırakan, yeniden diriliş mücadelesidir. Mustafa Kemal, Mehmetçiklerimizin ruh halini şöyle anlatıyor:

"Çanakkale, Kurtuluş Savaşı’na giden yolda ulusça yeniden doğuşun başlangıcı, Türkiye Cumhuriyetinin ön sözü olmuştur.

Okuma bilenler ellerinde Kuran, cennete girmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler kelime-i şehadet getiriyor.

Bu, Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren hayrete ve tebriğe değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebesini kazandıran işte bu yüksek ruhtur.”

Bugün, tarihte eşine az rastlanır çok uluslu bir güce, canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya "Çanakkale geçilmez" dedirten aziz milletimiz ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, dün Çanakkale'de olduğu gibi, bugün de, Çanakkale Muharebelerini kazandıran yüksek ruha sahip olarak, ülkesine ve milletine yönelik her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf edebilecek güç ve kararlılıkta egemenlik ve bağımsızlığımızın muhafızı olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümünde başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere topraklarımızı kanlarıyla yoğuran tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Ruhları Şad olsun.

Geyve Mesleki ve Teknik Anadolu (Sağlık Meslek) Lisesi öğrencileri Zehra Toprak ile Rana İclal Bağcıoğlu kahramanlık şiirleri okudu.Daha sonra Şehitlerin kabirleri ziyaret edildi. 

Geyve kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutanı Taner Çolak, Belediye başkanı Murat Kaya, Cumhuriyet Savcısı Nihal Oymak, MYO müdürü Nermin Akyel, müftü Ali Erhun, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, Kıbrıs gazileri ve vatandaşlar şehitlerin kabrine çiçek bırakıp dua ettiler.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber



Per. Üsteğmen Taner Çolak

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs