APEK İftar Programını Gerçekleştirildi

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin (APEK) geleneksel olarak düzenlediği iftar programını gerçekleştirdi.
Ali ARICI Ali ARICI

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin (APEK) geleneksel olarak düzenlediği iftar programına Ak Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik katılırken Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ise programının yoğun olması dolayısıyla iftar öncesi hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve APEK Yönetim Kurulu Üyeleri ve çiftçilerle bir süre sohbet etti. Yoğun bir katılımın olduğu iftara ayrıca Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcıları Burhan Akçam ve Emrullah Terzioğlu, Geyve Belediyesi Başkanı Murat Kaya, Söğütlü Belediyesi Başkanı Hüseyin Genç, Bilecik İli Yenipazar İlçesi Belediye Başkanı İlhan Özden, Adapazarı Şeker Fabrikası A. Ş. Genel Müdürü Naci Özavcı, Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık ile birlikte birçok sivil toplum örgütleri başkanları, dernek başkanları ve yaklaşık 2.500 kooperatif ortağının ortakların katılımı ile gerçekleşen iftar programında APEK Başkanı Sabahattin Karasakal şunları söyledi.

 

Kooperatifimizin çok kıymetli ortakları;

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifimizin 2013 yılından bu yana geleneksel hale getirdiği iftar programına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

Allah’ımıza şükürler olsun, bu Ramazan Ayına da kavuştuk. Rabbim, tuttuğumuz ve tutacağımız oruçlarımızı kabul etsin dedi.

Başkan Karasakal.

Ne var ki, idrak ettiğimiz bu Ramazan ayında Dünyamız da yoksulluğun ve sefaletin pençesine düşmüş insanların yanında birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi zedeleyen birçok unsur ve birçok kötü odaklar bulunmaktadır.

Bu bağlamda, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde, son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör saldırılarında ve bu cihanın her yerinde vatanımız ve milletimiz uğruna hayatını feda eden yüce şehitlerimize rabbimden rahmet, Milletimize de başsağlığı diliyorum dedi.

Başkan Sabahattin Karasakal. Küresel güç merkezlerinin rekabet ve kavga alanı haline gelen yakın coğrafyalarımızın özelliklede sınır komşularımızın, Müslüman coğrafyalarının sorunlarla boğuşması ve özellikle Suriye, Irak, Filistin, Mısır, Tunus, Cezayir ve şimdilerde Katar gibi birçok Müslüman Ülkelerinde bu karışıklıkların yaşanması biz Müslümanların çok düşünmesi gereken hususların olduğunu ortaya koymaktadır dedi. 

Başkan Karasakal. Kooperatifler sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır. Kooperatifler birlikteliği, beraberliği, dayanışmayı, kardeşliği, imeceyi, yardımlaşmayı ve kültürümüzü ortaya çıkararak yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçlar.

Bu geldiğimiz nokta son 12 yılda elbette büyük bir başarıdır; fakat yeterli değildir. Bizim kooperatif olarak daha gidecek çok yolumuz var, ulaşmak istediğimiz çok nokta var. Ortaklarımıza sunmayı planladığımız birçok yatırım planlarımız var. Bu sebeple Kooperatifimizin değerlerini daha çok yatırıma döndürmek, daha çok çiftçimize faydalı olabilmek, ortaklarımızı kooperatif değerlerinden yararlandırmak vazifemiz ve hedefimizdir.

Bu bağlamda aramızda bulunan ve bulunmayan emeği geçen tüm kurucularımıza, Kooperatif çalışanlarımıza, emeklilerimize şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim. Aramızdan ayrılan ortaklarımıza da Allahtan rahmet diliyorum dedi.

APEK Başkanı Sabahattin Karasakal Konuşmasının sonunda. İftarımıza katılan herkese yönetim kurulum adına ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum, Allah bu mübarek ayda ülkemizin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun. Allaha emanet olun … diyerek konuşmasına son verdi.

 
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs