Başkan Keser'e Yargılama İzni

İçişleri Bakanlığı imar usulsüzlüğü iddiası ile Pamukova'nın Ak Partili Belediye Başkanı Cevat Keser eski 3 belediye meclis üyesi, 6 belediye personeli hakkında soruşturma ve yargılama izni verdi..
Ali ARICI Ali ARICI

Pamukova Belediyesi hakkında 2012-2106 yılları arasında imar konusundaki şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığının görevlendirdiği müfettişlerin yaptığı incelemeler ve soruşturmalar sonunda geçtiğimiz yıl ifadeleri alınan Ak Partili Belediye Başkanı Cevat Keser, eski 3 belediye meclis üyesi, 6 belediye personeli hakkında İmarda usulsüzlük yapıldığı iddiası ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından soruşturma ve yargılama izni verildi.

Şikayetler üzerine İç işleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müffettiş eski Ak Partili Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan, mecut Ak Partili Belediye Başkanı Cevat Keser, 2012-2016 yılları rasında belediye meclis üyesi olarak görev yapanlar ve bazı belediye çalışanları olmak üzere topalam 31 kişi hakkında ön incelme yapıp ifadelerini aldı. Alınan ifadeler ve yapılan incelemelr doğrultusunda hazırlanan rapor İçişleri baknalığına sunulde ve hazırlanan raporda 2012 yılında Pamukova İlçesi Paşaderesi mevkii ile Tabakhane mevkiinde iki parselde imar konusunda usulsüzlük yapıldığı iddiası ve parsel sahibine menfaat sağlandığı gerkçesi ile İçişleri Bakanı Pamukova’nın Ak Partili Belediye Başkanı Cevat Keser, eski 3 belediye meclis üyesi ile 6 belediye personeli hakkında, “ 4483 sayılı Memur ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanunun 6’ıncı maddesi gerğince “soruşturma ve yargılama izni verilmesine karar verdi

Raporda 31 kişi hakkında istenen yargılama izninde Pamukova İlçesiniğn eski Ak Partili belediye başkanı Hikmet Ferudun Turan’ın İç İşleri Bakanlığı yargılanmasına gerek görmezken, mevcut Ak Partili Belediye Başkanı Cevat Keser, eski 3 belediye meclis üyesi ile 6 belediye personeli hakkında soruşturma ve yargılama kararı çıktı.

Ayrıca Cumhur Başkanı Tayyip Erdoğan’ın bakanlar kurulu toplantısında “ İmar ihlallerinin üzerine gidilmesi “ yönünde talimat vermişti.

Pamukova Halk

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs