Geyve Ayvası Dünyaya tanıtılıyor

Her çeşit meyve ve sebzenin yetiştiği Geyve denince ilk akla gelen Geyve = Meyve ‘nin olduğu, Markalaşmış Ayvası ile ünlü Sakarya’nın Geyve İlçesi’nin Belediye Başkanı Murat Kaya, 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz ilk meclis toplantısında tarihi bir karar alarak, Ekim ayı içerisinde: “Uluslararası Ayva Festivali” yapılmasını kararlaştırdık” dedi.
Editör Editör

Sakarya’nın Geyve ilçesi, Türkiye’nin en kaliteli ve lezzetli ayvasının yetiştirildiği yer olarak biliniyor. Geyve Belediyesi, geçtiğimiz yıl tescillediği “Geyve Ayvası”nın dünyaya tanıtım çalışmalarına devam ediyor.

Logomuzda Ayva’yı Kullandık

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya: “Bu coğrafyanın en güzel ilçesi olan Yeşil Geyve’de yetişen ürünlerimizin tanıtımı ile ilgili, Geyve Belediye Başkanlığı olarak uzun yıllardan bu yana ciddi bir gayretimiz var. Düzenlediğimiz bir yarışma ile Geyve Belediyesinin logosunda, yörenin en büyük gelir getirisi olan ayvanın resminin yer almasını sağladık. Şu an ilçemizde, resmi kayıtlara göre 13Bin500 dekar alanda ayva yetiştiriciliği yapılmakta ve 65 bin ton ayva üretilmektedir.

Ayva TBMM de Konuşuldu

Geyve Belediyesi olarak Geyve’de yetişen Ayvanın Patentini de aldığımızı yerel ve ulusal basında paylaşmıştık.

 Uluslar arası bir firma da, Geyve Ayva Nektarı diye bir ürün çıkarmakta. Ürünleri arasında, ilçe adı ile çıkan tek ürün bu ayva nektarı. Ayvanın da ilçe ekonomisine çok büyük bir katkısı var.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki farklı partilerin milletvekilleri, teşekkürlerini ve iyi dileklerini sunmak üzere bizi aradı. Geyve Ayvası bu gün meclisimizde konuşulmuştur diye düşünüyorum.”şeklinde konuştu.

Festival Ertelendi

Yaptığımız işlerin taklit edilmemesi için profesyonel bir ekip ile çalışmaktayız. 1–2 Ekim 2016 tarihlerinde Uluslararası Ayva Festivali yapılacaktı. Şehitlerimizin anılarına saygı ile OHAL uygulaması gereği olarak festival yapmanın doğru olmayacağını düşünerek festivali 1–2 EKİM 2017 yılına erteledik.

Ürünlerimizi Değerlendiriyoruz

Yöremizde ve Ülkemizdeki tarımsal ürünlerin tanıtımı ile ilgili tüm fuar uygulamalarında biz varız ve yerimizi de alırız. “Geyve Müşküle Üzümü” olarak ta patent aldık. Sağlık yönünden vücudumuzdaki toksinlerin giderilmesinde etken meyve.

“2016 EKİM AYINDA”

Geyve Belediye Meclisi 2016 yılında gerçekleştirdiği ilk toplantısında tarihi bir karar alarak, Ekim ayı içerisinde ‘Uluslararası Ayva Festivali’ yapılmasını kararlaştırdı. Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya: “2016 yılında gerçekleştirdiğimiz ilk meclis toplantısında tarihi bir karar alarak Ekim ayı içerisinde ‘Uluslararası Ayva Festivali’ yapılmasını kararlaştırdık” dedi.

“TÜM DÜNYA TANIYACAK”

Başkan Kaya: “Geyve Belediyesi olarak patentini aldığımız ‘Ekmek Ayvası’nı önce ülkemizde ve sonra uluslararası alanda tüm dünyaya tanıtmak amacıyla Ekim ayında ‘Uluslararası Ayva Festivali’ adı altında tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda, ilçemizde yetiştirdiğimiz ve değeri gün be gün artan ekmek ayvamızı daha da değerli hale getirerek, ilçe ekonomisine büyük katkılar sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“FESTİVAL KALICI OLACAK”

Başkan Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan bu festivalimiz sadece bu yıla özgü olmayacak. Bundan sonraki senelerde de düzenlemeyi planlıyoruz. Geyve; her şeyin en iyisine, en güzeline layık. Sizlerin de desteğiyle ilçemizde düzenlemeyi planladığımız bu festival bölgemizde bir ilk olacak. İlçemize Hayırlı Olsun.” Şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs