ÇKS ve Fındık Destekleme Başvuruları başladı

2018 üretim yılı için ÇKS(Çiftçi Kayıt Sistemi) başvuruları ile 2017 yılı fındık desteklemeleri müracaatları başladı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


ÇKS başvuruları 30 Haziran 2018'de sona ererken Fındık desteklemeleri müracaatı 29 Aralık 2017 tarihinde sona ereceği belirtildi.

Bölgenin sebze ve meyve üssü, tarımın gözbebeği olan Geyve’de neredeyse tüm vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren 2018 ÇKS (Çiftöi Kayıt Sistemi)başvuruları başladı.

Bu kapsamda Resmi Gazetede yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği kapsamında, 2018 üretim yılı için ÇKS başvurularının 1 Ekim 2017 tarihinde başlayıp, başvuruların 30 Haziran 2018 tarihinde sona ereceğini öğrenildi.

Fındık Destekleme Müracaatı Başladı

Geyve ilçesinde son iki yıldır ödenen ve fındık üreticilerinin merakla beklediği alan bazlı fındık destekleme müracaatları başladı.

Geyve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Saban, 2017 Ürelim yılı Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği başvurularının başladığını açıkladı. Başvurular 29 Aralık.2017 de sona erecek.

Çiftçilerimize Hayırlı Olsun

Geyve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Saban; 2018 yılı ÇKS müracaatları ile 2017 Ürelim yılı Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği başvurularının başladığını açıklayarak çiftçilerimizin son müracaat tarihini kaçırmamaları konusunda uyardı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Saban; "Çiftçilerimiz ÇKS için bu süreye kadar yapacakları başvurularında 2018 üretim yılı için hâlihazırdaki ve planladıkları tarımsal faaliyet bilgilerinin tamamını beyan edeceklerdir.

Çiftçiler tarafından beyan edilen bu bilgiler sisteme kaydedilecektir. Bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere, çiftçi kayıt sistemine yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılamayacaktır.

Fındık Destekleme müracaatları için Son başvuru tarihinin 29 Aralık 2017 olduğunu ifade eden Saban; “ 2017 Ürelim yılı Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği başvuruları 17 Eylül 2017 tarihli ve 30183 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2017/39 Nolu "Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair" Tebliğ uyarınca başlamıştır. Son başvuru tarihi: 29 Aralık 2017'dir.

Fındık Alan Bazlı Desteklemeleri başvuru şartları ise şunlardır:

2017 üretim yılında çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı olmak.

Fındık desteklemesi için müracaat

Toplam alanı bir dekarın altında olan ruhsatlı fındık alanlarına fındık alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılmaz. Destekleme tutarı 170 TL/dekardır. 2017 üretim yılı çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) kayıtlarını yaptırmış olan tüm fındık üreticilerimizin 29 Aralık 2017 tarihi mesai bitimine kadar çiftçi kayıt sistemine kayıtlı oldukları İlçe Müdürlüklerimize Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği başvurularını yapmak üzere müracaat etmeleri gerekmektedir. Değerli fındık üreticilerimize önemle duyurulur” dedi

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs