Taraklı şiir akşamlarına ev sahipliği yaptı

17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları düzenlenen etkinliklerle devam etti. Şairler liselerde öğrencilerle buluştu. Taraklı’da şiir sunumları ve Sedat Anar konseri gerçekleştirildi.
Ali ARICI Ali ARICI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ile Sakarya Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşiler ve Taraklı’da gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. Günün ilk etkinliğinde şairler iki farklı lisede öğrenciler ile buluştu. Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ve Sakarya Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen söyleşilerde İdris Mahfi, Ercan Yılmaz, Yılmaz Daşçıoğlu, Osman Özbahçe, Hüseyin Karacalar, İdris Ekinci ve Asma Alhaj yer aldı. Öğrencilerle bir araya gelen şairler, kendilerine yöneltilen soruları da cevaplandırdı.


Şiir yazmakta özgürsünüz

Şiirin hayata bakış ve algılayış olduğunu söyleyen Şair Osman Özbahçe, “Şiir kuralları olan bir sanattır. Canınızın istediği gibi yazamazsınız ama aynı zamanda canınızın istediği gibi yazarsınız. Bu anlamda tek başınıza ve özgürsünüzdür. Yani şiir yazmak için veya okumak için hiçbir şeye ve hiç kimseye muhtaç değilsinizdir” ifadelerini kullandı.


Şiir kendi ruhumun sesi

Şair Asma Alhaj, “Bana bu etkinliğe katılma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bazen kendimizi anlatamayız fakat şiirle anlatmamız mümkündür. Eğer sizde kendinizi anlatmak istiyorsanız ve kendinizle ilgili yazmayı planlıyorsanız şiir yazmaya başlayın. Çünkü benim için şiir kendi ruhumun sesi. Hayatımızı sürdürmek için bazı şeylere ihtiyacımız vardır şiirde bunlardan bir tanesi ve şuna inanıyorum ki hepimiz hayatımızda bir mesaj saklıyoruz. Bende şuanda Arap dünyasından Türkiye’ye kendi mesajımı getirdiğim için çok mutluyum” diye konuştu.


Klasik şiir kültürümüzün önemli parçası

Klasik Türk Şiiri hakkında öğrencilere nasihatte bulunan İdris Mahfi, “Kültürümüzün önemli bir parçası olan klasik şiirimiz günümüzde unutulmaya yüz tutmuş durumda. Sosyal medya ve dergiler aracılığıyla klasik şiiri yeniden hayata geçirip modern şiirle klasik şiiri ortak bir noktada barıştırmamız gerekiyor. Umarız sizler bundan sonra ritim ve ahenk olan şiiri divan şiirinin ritim ve ahengiyle buluşturup çok daha güzel ürünler verebilirsiniz” dedi.


Şairlik doğuştan geliyor

Şiire başlama hikayesine değinen Yılmaz Daşcıoğlu, “Eğer tanrı tarafından size verilmiş bir öz yok ise içinizden bir sanatçı çıkmıyor. Sanatta varlık göstermek zordur. Tanrı bunu size bağışlar. Yahya kemal der ki; ‘Şairlik belki doğuştan getiriliyor ama asla doğuştan getirdiğinizi sürdürmüyorsunuz.’ Doğuştan çok büyük bir yeteneğe sahip miydim bilemiyorum ama çocukluk yaşlarımdan itibaren şiire bir eğilimim vardı” ifadelerini kullandı.


Şiir sunumları ve Sedat Anar konseri

Günün bir diğer etkinliğine ise Taraklı’da bulunan Hacı Rıfatlar Konağı ev sahipliği yaptı. Şiir sunumları ve Sedar Anar konserinin gerçekleştirildiği etkinlikte Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, şairler ve çok sayıda kültür sanat dostu yer aldı. Sedat Anar’un dinletisiyle başlayan gece, şairlerin katılımcılara sundukları şiirler ile son buldu.


Etkinlik teşekkürü

Programda kısa bir konuşma yapan Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, “Kültür toplumların gelişmesine, bir arada kalmasına vesile olan bir öğe niteliği taşımaktadır. Öncelikle bu etkinlik için Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Sakarya’nın turizm yüzü olan, tarihiyle en eski yerleşim yeri olan ve kültürünü koruyan Taraklı’nın böyle bir geceye ev sahipliği yapmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs