Sakarya'daki Fetö/pdy Davası

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 15'i tutuklu, 1'i firari 68 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ali ARICI Ali ARICI

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 15'i tutuklu, 1'i firari 68 sanığın yargılanmasına devam edildi.


Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Ferizli Spor Salonunda düzenlenen üçüncü duruşmaya tutuklu, tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı. Ayrıca duruşmayı gaziler de izledi.


İki celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.


Cumhuriyet savcısı, mütaalasında firari sanığın dosyadan tefrik edilmesini ve 67 sanığın "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan ise 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.


Söz alan sanık avukatları, önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, sanıkların tahliyelerini istedi ve mütalaaya karşı esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre talep etti.


Söz verilen tutuklu sanıklar, avukatlarının beyanlarına katıldıklarını, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini ifade ederek, tahliyelerini istedi.


Tutuksuz sanıklar da esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre talep etti.


Firari sanığı dosyadan tefrikine (ayrılmasına), tutuklu sanıklar Hüseyin Koca, Mikail Vurmaz, Mustafa Yılmaz, Olcay Okur, Ufuk Özkan ve Necati Conger'in adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için sanık ve avukatlarına süre verilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.


İddianame


Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, aralarında Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilenlerin de bulunduğu 72 emniyet mensubu sanık hakkında birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.


İddianamede, emniyet müdürü, emniyet amiri, komiser ve komiser yardımcılarının bulunduğu sanıkların, 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya'ya para yatırarak örgüte finansal destek sağladığı, bazı sanıkların ise çocuklarını KHK ile kapatılan Özel Fatih Koleji'ne gönderdiği ifade ediliyor.


Bazı sanıkların terör örgütünün evlerindeki sohbetlere katıldığının ve örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandığının tespit edildiği anlatılan iddianamede, şüphelilerden bir kısmının örgütün elebaşısı Fetullah Gülen'in emirleri doğrultusunda KHK ile kapatılan Kimse Yok mu Dernegˆi'ne bagˆıs¸ yaptıgˆının belirlendigˆi, sanıkların 'FETO¨/PDY silahlı tero¨r o¨rgu¨tu¨ ile su¨reklilik, c¸es¸itlilik ve yogˆunluk arz eden organik bagˆ kurdugˆu, üzerilerine atılı 'anayasayı ihlal' ve 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlarını işlediklerinin anlaşıldığı kaydediliyor.


Mahkeme heyeti, geçen duruşmada da 4 sanığın dosyadan tefrik edilmesine (ayrılmasına) karar vermişti 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs