Geyve Standı İlgi Odağı Oldu

Uluslar arası Gastronomi Turizm Kongresi İzmir’de başladı. Geyve’nin yetiştirdiği sebze ve meyveden elde edilen ürünlerin sergilendiği stand ilk gün yoğun ilgi gördü.

Ali ARICI Ali ARICI

Ayva sirkesinden reçeline, turşusundan lokumuna kadar onlarca yöresel lezzetiyle Geyve Belediyesi standı fuarın gözdesi oldu. Yurt içinden ve dışından binlerce misafir Geyve Yöresel markasıyla sunumu yapılan lezzetlerin tadına bakıp satın aldı.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya fuarın açılışında misafirlerle yakından ilgilendi.


YÖRESEL ÜRÜNLER


Geyve Belediyesi çiftçinin ürünü daha değerli olsun, ilçenin tarihi yerleri ve doğal güzellikleri herkesçe bilinsin diye tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor.

Geyve’de Yöresel Ürünler Üretim Merkezini hizmete almak için gün sayan belediye, İzmir Fuarı’nda tamamen geleneksel yöntemlerle hazırlanmış ürünlerini görücüye çıkardı. Ayva, üzüm, alıç sirkesi, ayva ve çilek reçeli, turşu çeşitleri, ayva lokumu, ayva tatlısı, ayva kolonyası ve daha birçok ürünle fuara katılan Geyve Belediyesi fuarın ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı.


MİSAFİRLERİ AĞIRLADI


Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ve Meclis Üyesi Nihat Baltaoğlu fuarın açılış töreni için İzmir’e gitti.

Geyve standına ilgi gösteren misafirlerle yakından ilgilenen Murat Kaya: “Geyve Yöresel markasıyla yakın zamanda halkın hizmetinde olacağız. Geleneksel yöntemlerle doğal ürünlerimizi işleyecek tesisimizin inşaatı hızla devam ediyor. Hedefimiz bölgemizde yetişen ürünleri daha değerli kılmak, vatandaşın doğal ürünlere kolay ulaşmasını sağlamak. Elbette ilçemizin ve şehrimizin tanıtımını da yaparak tarım turizmini geliştirmek.” Dedi.


ÇİFTÇİ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALACAK


Başkan Kaya: “Geyve ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini ve ilçemize ait yöresel ürünlerimizi 3 gün boyunca hem yerli hem de yabancı turistlere, ziyaretçilere tanıtacağız.

Yaptığımız çalışmalarla, faaliyetlerle, festivallerle Geyve’mizin adını dünyaya duyurduk, duyurmaya devam edeceğiz. Günlük, incir çekirdeğini bile doldurmayacak küçük işler, tartışmalardan uzak, geleceğe ışık tutacak ve her daim yenilenebilecek işlerle, projelerle yolumuza devam edeceğiz.

Bölge çiftçimiz emeklerinin tam karşılığını alacak ve ülkemizin katma değerine katkı sağlayacak. Başta Geyve’miz, bölgemiz, tüm Sakarya’mız tarımda ve turizmde hak ettiği değere kavuşacaktır. “ şeklinde konuştu.


Mustafa Hamdullah ERGİN/Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs