Muharrem İnce Tüzük değişikliğini 100 bin imza ile sunacağım

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bir hafta sonra CHP Genel Merkezi'ne parti içi tüzük değişikliği teklifi sunacağını belirterek, Tüzük değişikliği teklifini 100 bin CHP'linin imzasıyla sunacağım dedi.

Ali ARICI Ali ARICI

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cuma namazını Adapazarı şehir merkezindeki Orhan Camii'nde kıldı. Muharrem İnce, namaz sonrasında cami bahçesinde vatandaşlarla çay içerek sohbet etti. İnce, sohbet ettiği bir vatandaşın paltosunu beğendiği için üzerine giyerek denedi. İnce daha sonra CHP Sakarya İl Başkanlığı'nın önündeki parkta partililere seslendi. Bankın üzerine çıkarak konuşan İnce, 3 maddelik parti iç tüzük değişikliği teklifini parti genel merkezine sunacağını belirterek, Sakarya'dan açıklamış olayım bunu, parti yönetiminden bekliyorum, çünkü CHP'yi umut yapmak, umutları yeniden yeşertmek 80 milyona fayda sağlayacaktır. 1 hafta 10 gün bekliyorum, CHP'de tüzük değişikliği önerimi 100 bin CHP'linin imzasıyla yapacağım. 1 milyon 300 bin üyemiz var. 100 bin CHP'liden önümüzdeki günlerde başlayacağım toplamaya. 3 önerim var, birincisi cumhurbaşkanı adayımızı 1 milyon 300 bin üye seçsin, sandığı koyalım onlar seçsin. İkincisi imza rezaletini bitireceğiz, o bana yapılan imza rezaletini bitireceğiz. Üçüncü öneri de 2 seçimde partiyi 1'inci parti yapamayan başkan istifa edecek. Bunları CHP'nin tüzüğüne yerleştirdiğimizde 80 milyonun gönlüne gireceğiz. Enerjimden, duygularımdan hiçbir şey kaybetmedim, bunu başaracağız dedi.


İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, konuşmasına şöyle devam etti


Türkiye'de bugün bir savaşın içindeyiz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanının açıklamalarına bakın. Bunlar ısınma turlarıymış. Savaş bir spor müsabakası değildir. Sen maça mı çıkıyorsun da ısınıyorsun, gencecik evlatlarımız ölüyor orada, senin çocuğun bedelli askerlik yaptı tabi, ısınma turu yapıyormuş. Garibanın çocuğu orada ölürken ısınma turu yapıyormuş, ayıptır, yazıktır, günahtır. PYD ile CHP'yi yan yana koyuyor, utanmazlığa bak, yüzsüzlüğe bak. 600 PYD'liyi Türkiye'de bunlar tedavi ettirmedi mi PYD'ye 3 bin 200 kamyon yardım bunlar göndermedi mi PYD'linin taziyesine Ak Parti milletvekili gitmedi mi Bunları yapacaksın sonra da Atatürk'ün partisiyle PYD'yi yan yana koyacaksın, yüzsüzlüğün lüzumu yok


İnce, Suriye sorununun Ak Parti'nin iktidara gelmesinden sonra ortaya çıktığını belirterek, Türkiye'nin 2002'de Ak Parti iktidara geldiğinde terör sorunu vardı, ekonomik problemleri vardı, Irakla ilgili sorunlar vardı, bütün bunlar vardı ama Suriye sorunumuz yoktu. 1998'de bir paşamız gitmişti Suriye sınırına Abdullah Öcalan'la ilgili meydan okumuştu, Öcalan'ı da Suriye'den kovmuşlardı ve Suriye ile ilgili problemlerimiz sona ermişti. Ne zaman bunlar iktidara geldi, önce dost, kardeş oldular, boğazda tatil yaptılar, Bodrum'da gezi yaptılar, kardeşim Esad'dan kanlım Esed'e geçtik diye konuştu.


Konuşmasının ardından CHP Sakarya İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen İnce, şehrin en işlek caddesi olan Çark Caddesi'nde partililerle yürüdükten sonra Sakarya'dan ayrıldı. 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs