Kan Bağışına Geyve HEM’den Destek

Türk Kızılayı Sakarya Şubesi Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü tarafınca sürdürülen kan bağışı kampanyasına, Geyve Halk Eğitim Merkezi, personelleri ile kursiyerleri destekte bulundu.
Ali ARICI Ali ARICI

Türk Kızılayı SakaryaŞubesi Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü tarafınca Geyve Halk Eğitim Merkezinde kurulan statlarda eğitmenler ve kursiyerler, sırasıyla kan bağışında bulunarak, kan bağışı için farkındalık oluşturdular. Kan bağışı kampanyasına kursiyer ve personellerle birlikte destekte bulunan GeyveHalk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Doğan: “Türk Kızılayı Sakarya Şubesi Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle, kurumumuzda kan bağışında bulunduk. Kızılayın kurduğu stantta hem kurum çalışanlarımız hem de kurumda açılan kursa katılan kursiyerlerimiz kan bağışında bulunarak, kan bağışı için bir farkındalık oluşturdular. Kan hayat kurtarır. Buna inanarak kan bağışında bulunuyoruz. Kurum olarak kan bağışına periyodik olarak destek vermeye devam edeceğiz. Kan vermek sağlık açısından iyi. Bu bağlamda Kızılay´a kan bağışında bulunan kurum çalışanlarımıza ve kursiyerlerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Sürdürülen kan bağış kampanyası ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Sakarya Şubesi Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Fatih Sezer ise: “Kurumlara giderek stant açıp çalışanların kan bağışlarını alıyoruz. Kan bağışı kampanyamıza Geyve Halk Eğitimi Merkezi’nde açtığımız stantlarla devam ettik. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içinde bulunarak, kan bağışı standımızı kurduk. Kurum çalışanları ve kurumda açılan kurslara katılan kursiyerlerden kan bağışı aldık. Kampanyamız yoğun ilgi gördü. Kan bağışında bulunan kurum çalışanlarına ve kursiyerlerine teşekkür ederiz. Biz kampanyamızı gün boyunca devam ettirdik. Kan bağışı konusunda kamu kurumu çalışanları başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Kan her zaman lazımdır. Bugün başkasına lazım olan kanın yarın bize ve yakınlarımıza lazım olur mantığı ile kan bağışında bulunmak gerekir. Kış döneminde olduğumuz için ciddi kan ihtiyacımız var. Soğuk havalarda kan bağışına olan ilgi biraz azaldı. Soğuk havaların etkisi ile insanların kanlarının alındığı takdirde üşüyeceklerini düşündükleri için kan bağışında bulunmaktan çekiniyorlar. Kış döneminde sürekli hastalarımız var. Soğuk hava, kar, kış kan bağışına bir engel değildir. Toplum olarak kan bağışında bulunmamız gerekiyor. Biz de vatandaşlardan kan almak için toplumun içine gidiyoruz. Bütün kurumlara ve halka gidiyoruz ki, yeterli derecede kan bağışı alabilelim. Bundan dolayı bütün kurumlardan kan bağışı alıyoruz. Bu sayede kan stoklarımızı yeteri dereceye çıkarmak istiyoruz. Soğuk dönemlerde kan stokları kritik noktanın altına iniyor. Bundan dolayı da vatandaşlarımızdan kan bağışı bekliyoruz. Yeterli derecede kan bağışı olursa hastanelerde mağduriyetler oluşmaz. Bundan dolayı da vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Mustafa Hamdullah Ergin/ Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs