İHL'den KANDiL PROGRAMI

Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi Regaip kandili programı yaptı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

 Okulun öğretmenleri,öğrenciler ve cemaatin katıldığı Regaip kandili kutlaması Tepecikler camisinde ihya edildi. Program öğrencilerin Kur'anı Kerim okunmasıyla başladı, ilahiler devam etti. Mübarek gece tüm şehitlerimiz için dua ile sona erdi. 

Yatsı namazını okulun öğrencisi kıldırdı, namaz çıkışında misafirlere pilav ve ayran ikram edildi.
Okul müdürü Erol Erdem şunları söyledi: Regaip gecesi programını hazırlayan okulumuz öğretmenlerine ve özellikle de Mürsel Kılıç'a programda yer alan, Kur'anı Kerimi okuyan, dua eden ve programa katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim. Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi akademik başarının adresi,manevi değerlerin mektebi, hem bilim hem teknoloji hem de değerler eğitiminde de iddialıyız, 

REGAİP KANDİLİ NEDİR? REGAİB KANDİLİ'NİN ÖNEMİ
Bu mübarek regaip kandilinde ne oldu? İşte detaylar... Recebin ilk cuma gecesine Regaip gecesi denir. Perşembeyi cumaya bağlayan gecedir. Allahü teâlâ bu gecede müminlere ihsanlar, ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua red olmaz ve namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevablar verilir.
Kur'an-ı kerim okumalı, tesbih çekip, tevbe istigfar etmeli. Mübarek gecelerde ve her zaman, ilim öğrenmek çok faziletlidir. İlmihal bilgileri en kıymetli ilimdir. Perşembe günü oruç tutup gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Perşembeyle birlikte, cuma günü de oruç tutmak daha iyidir.

 

Mehmet AYDOĞAN

#kandil #erol #erdem #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs