B.Ali BİLGİN B.Ali BİLGİN Analiz

BUMERANG

'Taşların bağlandığı,köpeklerin salındığı'(zannedilen ama artık öyle olmadığı anlaşılan) köyün dayanılmaz hafifliği.
Veeee yüzlerine KALLAVİ şamarın indiği boyalı kartel medyamız ile Ana Muhalefet Partimiz

Hayat meşgalelerimiz bazen bizleri sevdiklerimizden uzak düşürebiliyor.



Uzun zamandır klavyemin başına geçip içimdeki fırtınaları kelimelere dökebilme fırsatım olmamıştı.Şükür ki bugün bu fırsatı bulabildim.



Öyle yoğun gündemlerle boğuluyoruzki hakikaten gündemi tutmak,gündemdekilerle ilgili değerlendirmelerde bulunabilmek,bazen yakın çevremiz,fikirdaşlarımız,dostlarımızla bir araya gelebilme fırsatlarımızda uzayınca sağlıklı bir değerlendirme ve analizlerde yapamıyoruz.



Ama ben özellikle son hafta içerisinde cereyan eden 'telekulak','Watergate','Derin devlet dinlemesi','AKP derin devletinin dinlemesi' ve daha birçok adlandırmaların yapıldığı hadiseye dikkat çekmek istiyorum.



Aslında cüce olan,ancak gözlerimize takılmış büyük değerli merceklerle bizlere dev diye yutturulan renkli kartel medyasının sığlığını gördük;anamuhalefet payesi verilmiş bir partimizin olaylar karşısında yanlızca muhalefet yapmak için muhalefet ettiği,kadranının yanlızca statükoyu devam ettirebilmek için jakoben elitlerin,ittihatçı kalıntılarının perde gerisindeki güçlerinin devamını sağlamak amacıyla belli bir limite kadar çıkabildiği çürümüş,yerle yeksan olmuş inatçılıklarını gördük.



İlk etapta kimsenin sorgulamadığı,atladığı konunun dikkatlerden kaçırılması için kartel medyasının ve ana muhalefetin dansöz kıvırtkanlığıyla olayı ar namus meselesi yapıp,yapılanın hukuksuz olduğu,derin devletin gizli dinleme yapıp bunu kendi tabirleriyle 'dinci' gazeteye (Dinci ne demekse ?) servis ettikleri ve bu işin peşini asla bırakmayacaklarını deklare ettikleri konulardı bunlar.



İlgili gazete de(Vakit), yaklaşık 2-3 gün suçlamalara cevap vermedi.Kartel medyası ve ana muhalefet rahatça içlerindeki nefreti kusabilsinler diye.



Şunu belirtmek istiyorum.



Milletçe eksiklerimizden biriside araştırıcı olmayışımız.



Neden mi?



İddialar nelerdi? Gizli dinleme! Kim nereden dinlenmiş? Sayın Önder SAV telefonundan dinlenmiş?



Nasıl dinlenildiği tespit edilemezmi? edilir hemde hemen tespit edilir.



Ama bizim irice görünen aslında çukur bile denilemeyecek(çünkü çukura hakaret olur) kartel medyamız ve kerameti kendinden menkul ana muhalefetimiz en ufak bir araştırma dahi yapmadan meseleye saldırıp ilgili gazeteyi ve hükümeti güya rezil ettiler.



Sonuç ne oldu! Herkes eteğindeki taşı döktükten sonra suçlamalara muhatap olan ilgili basın kuruluşu hem Telekomun ve hemde Turkcellin yazılarını manşetine taşıyıverdi.Belirtilen gün ve saatlerde sabit telefonla Gsm telefonu arasında kesintisiz 40 küsur dk. görüşme olmuştu.



 Mesele basit bir teknolojiyi kullanamama hatasıydı.CHP nin genel ve pek genel, genel sekreteri telefonu kapama tuşuna basmayı unutmuş ve bir kamu görevlisinin(hemde TC Valisi) bir partinin (hemde anamuhalefet CHP) genel merkezinde ve hemde mesai saatleri içerisinde parti genel sekreteryasıyla siyasi konularda görüş alışverişinde bulunmuş,iktidar partisine karşı nasıl taktiklerle başarılı olunabileceği konusundaki fikirlerinini sunduğu bir pandomime dönüşmüştü konuşmalar.



Olayın magazinsel bölümünü boşverelim.



Şimdi



1.Sayın valinin bağlı olduğu yürütme organının ilgili birimi,bu vali hakkında ne işlem yapacak?Merakla bekliyoruz. 



2.Anamuhalefet Partisinin pek sayın genel sekreteri,(Özlemini çektiğimiz..Avrupadaki meslekdaşları gibi) gereğini yapabilecekmi.(İstifa etmek gibi)



Gerçi 1 nci maddedeki durum yürütme organının tasarrufunda.Yapılacak işlem kararlılığın göstergesi olacak.Çünkü T.C. bir hukuk devleti.Memurun siyasetle ilgilenmesi yasak.Öyle değilmi?Onun için gereği yapılmalı.



2 nci maddedeki tasarruf ilgili partinin elinde.İsterlerse gereğini yaparlar. istemezlerse vatandaş zaten seçimlerde gereğini yapıyor.Yine de gereğini yapacaktır.



Bütün bunlardan sonra işin öznesini hiç kaybetmeden şu sonuca varabiliriz diye düşünüyorum.



Hemen her anlatılana inanmamak gerekiyor.Özellikle kötü anlatılanlara.Biraz araştırıcı olun tahlil edip inceleyin.Kararınızı sonra verin.İnancımızın da gereği bu değilmi..



Şimdi sonuçları bekleme ve görme zamanı.



Bir dahaki birlikteliğimiz bu kadar uzun zaman almaz umarım.



Allah'ın selamı ve bereketi üzerinize olsun......



 



 

#

YAZARIN SON YAZILARI

GEÇMİŞTEN İBRET ALMAK

GEÇMİŞTEN İBRET ALMAK

Bu başlığı her birey kendisi için yorumlayıp kendi yaşamının muhasebesini yapsa bile ben bu başlığı siyasi iktidar ve geçmiş iktidarlar için açmak istiyorum...
03 EYLÜL 2008,YADA ÇİVİNİN ÇIKTIĞI GÜN

03 EYLÜL 2008,YADA ÇİVİNİN ÇIKTIĞI GÜN

Genelkurmay Başkanlığı adına Kocaeli Garnizon Komutanı'nın Cezaevinde tutuklu Emekli Generalleri ziyareti..
MÜ'MİNİN KORKULARI NELERDİR ?

MÜ'MİNİN KORKULARI NELERDİR ?

' Gerçek mü'min altı çeşit korku içindedir '
BuYazıyı Okumayın

BuYazıyı Okumayın

TV. TİRYAKİLERİNE BAZI UYARILAR..
Hicret

Hicret

Hicret nedir? Neden önemlidir?
Yılbaşı Dedikleri

Yılbaşı Dedikleri

Biraz Empati Yyapmaya Ne Dersiniz ?

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs