Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

Seçime 33 gün kala Erenler’de son durum

Önceki günkü köşe yazımda AK Parti’nin seçim çalışmalarını konu eden bir yazıyı kaleme almıştım. Bugün kaldığımız yerden devam edelim.

AK Parti Erenler’de mevcut Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ü bilindiği üzere yeniden aday gösterdi. İlçede Cavit Öztürk’e karşı bir tepki olduğu söyleniyor. Bu tepkinin hangi ölçekte olduğu ve seçimlere nasıl yansıyacağı konusunda henüz ortada net ibareler olmasa da edindiğim izlenimler Cavit Öztürk’ün diğer adaylar karşısında şimdilik bir adım önde olduğu yönünde.

MHP adayı Yakup Alaylı ile Saadet Partisi adayı Ersin Kılıç ise aradaki açığı kapatmak için çalışmalarına hız vermiş durumdalar. Henüz önümüzde sandık başına gitmemize 33 gün gibi bir zaman var. Zaman kısa gibi görünse de siyasette 24 saat bile oldukça uzun bir zamandır. Ben bu yarışın 3 aday arasında 29 Mart akşamına kadar nefes nefese geçeceğini tahmin ediyorum.

İşin açıkçası Erenler’de 30 Mart akşamı sandıktan nasıl bir sonuç çıkacağını şimdiden merak ediyorum.


Bu arada CHP adayı Erden Meriç’in ise şu ana kadar ilçede herhangi bir varlığı görülmüyor. Saha çalışmalarında da ortada görünmeyen Meriç sanki şimdiden havlu atmış gibi. 30 Mart’a kadar da CHP açısından durumun değişeceğini tahmin etmiyorum.

Sonuç itibarıyla Erenler’de AK Parti’nin MHP ve SP’nin bir adım önünde olduğunu söyleyebilirim.

Muhtara zam adayı patlattı

Bilindiği üzere 30 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde sadece belediye başkanlığı için oy kullanmayacağız. Muhtar seçimi için de sandık başına gideceğiz. Bu dönem Muhtar adayları sayısında tam anlamıyla bir patlama yaşanıyor. En ufak bir mahallede bile 3-4 aday bulunuyor. Hatta sadece bir mahallede 9 muhtar adayı var. Sayı da her geçen gün artmaya devam ediyor. Çok az nüfuslu yerleşimlerde bile birden fazla adayın bulunduğu dillendiriliyor.

Nedeni ise hükümetin meclis üyeleri ile muhtar maaşlarına yaptığı yüzde 100`lük zam artışı. İşte bu nedenle 30 Mart yerel seçimleri öncesinde az önce de belirttiğim gibi Sakarya genelinde aday sayısı patladı.

Şimdiye dek 425 lira maaş alan muhtarların yılbaşından geçerli olmak üzere maaşlarının 871 TL`ye çıkarılması seçim öncesi muhtar adaylığına olan talebi arttırmış görünüyor.

Zaten mahallelerdeki adayların her yere astıkları seçim afişlerinden bunu gözleyebiliyoruz. Yolda kafanızı nereye çevirseniz muhtar adaylarının boy boy posterlerine rastlıyorsunuz.

Bu arada yeni aday sayısında artış göze çarparken, bir kaç dönemdir koltuklarda oturan muhtarlar da koltuklarını kolay bırakacak gibi görünmüyor. Anlayacağınız muhtarlığa soyunan isimleri 30 Mart`ta tam anlamıyla çetin bir yarış bekliyor.


#

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs