Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

Siyasi partilerde bayram sonrası maraton başlıyor!

Siyasi partilerde bayram öncesi yaşanan sessizlik, bayram sonrasında yerini büyük bir hareketliliğe bırakacak gibi görünüyor.

Bunun iki nedeni var...

Birincisi kongreler,

ikincisi ise 2015 yılında yapılacak olan genel seçim.

MHP ve CHP’de kongrelerle ilgili henüz bir hareketlilik gözlenmezken, iktidar partisi AK Parti’de süreç başlamış durumda.AK Parti’de şu an için delege tespitleri yapılıyor. 12 Ekim’de ise delege seçimleri, yapılacak. Delege seçimlerinin ardından ise, ilçe kongreleriyle ilgili istişare toplantıları başlayacak. İstişare toplantılarında tüm teşkilatların gözden geçirileceği ifade ediliyor. Ardından ise kongreler yapılmaya başlanacak. Kongreler öncesi

AK Parti kulisleri adeta kaynıyor...

Parti kulislerinde bazı ilçelerde değişim olacağı konuşulurken, teşkilatların da büyük bir revizyona uğrayacağı konuşuluyor. Hangi ilçelerde değişim bekleniyor sorusunun cevabını ise bayram sonrasına bırakalım. Ancak şunu da belirtmeden geçmeyelim. Daha önce de yazılarımda değinmiştim. AK Parti’de ilçe kongreleri özellikle de il kongresi büyük çekişmeye sahne olacak gibi görünüyor.

Şu an için adaylıklarla ilgili resmi açıklamalar olmasa da kulislerde il başkanlığı için AK Parti İl Yönetimi Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Sezai Akyol’un adı güçlü bir şekilde konuşuluyor. Diğer isimlerin ise nabız yokladığı, gelişmelere göre hareket edecekleri söyleniyor. Henüz bu konuda yorum yapmak için erken ama şu an itibarıyla Sezai Akyol’un il başkanlığı yolunda giderek güçlendiğini söyleyebiliriz.

Tabi son kararı AK Parti Genel Merkezi verecek.

Öte yandan gönlünden milletvekilliği geçenler için artık karar verme vakti geldi.

Nedeni ise…

AK Parti Genel Merkezince alınan karar gereği il veya ilçe yönetimlerinde görev almak isteyenler 2015 genel seçimlerinde aday olamayacaklar.

AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu için herhangi bir sorun görünmüyor. Kendisi geçtiğimiz aylarda milletvekilliği düşüncesiyle aday olmayacağını açıklamıştı. Milletvekili adaylığı için yönetimlerde yer alanların önünde ise iki seçenek bulunuyor.

Ya mevcut durumlarını muhafaza etmek için yola devam diyecekler.

Ya da...

Gönüllerinden geçen yeni görevler için tamam diyecekler.

Atabek’lerin sayısı çoğalmalı!

AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev yapan Çiğdem Erdoğan Atabek, son olarak MKYK üyeliğine seçilmişti. Şimdi ise son derece önemli bir göreve, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, bakan yardımcısı olarak atandı. Bu gelişme Sakarya için son derece önemli. Yıllardır bir bakanımız olmadığından yakınırdık. Şimdi ise bir bakanın yanı sıra, bir de bakan yardımcımız oldu. Sakarya’nın sorunlarının çözülmesinde, yeni yatırımların ilimize kazandırılmasında, yerel yönetimlerin projelerini sorunsuz bir şekilde hayata geçirebilmesinde en önemli etken hiç kuşkusuz ki Ankara’da ili temsil edecek güçlü aktörlerin olması. O nedenle Ankara’da Atabek’lerin sayısının daha da çoğalması gerekir. Önce Ayşenur İslam, şimdi Çiğdem Erdoğan Atabek, yarın başkaları. Dilerim Atabek’lerin sayıları artarak devam eder. Hazır yeri gelmişken, ilimize büyük katkıları olacağına inandığım Atabek’e yeni görevinde başarılar diliyorum. Sakarya’mıza ve kendisine hayırlı olsun.

'İyi Bayramlar' Sakarya

Kurban Bayramı süresince sizlerle birlikte olmayacağız. Kısa bir molanın ardından çarşamba günü yeniden birlikte olacağız. Gazetem ve şahsım adına her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle birlikte nice bayramlar diliyorum.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs