Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

AK Parti’de kongreler öncesinde son durum!

AK Parti’de ilçe kongreleri bu hafta başlıyor. 8 Kasım’da Geyve ile start alacak ilçe kongreleri aralık ayı sonuna kadar sürecek. Kongreler öncesinde AK Parti’de büyük hareketlilik gözleniyor. Parti kulislerinde 5 ilçede değişim yaşanabileceği ifade edilirken sayının daha da artabileceği belirtiliyor.

İlçelerde değişim olacak mı?

Kulislerde Hendek, Pamukova, Ferizli ve Karasu ilçelerinin değişeceği ağırlıklı olarak konuşulurken, AK Parti’de en çok merak edilen Adapazarı İlçe Teşkilatı’nda da değişim olabileceği söyleniyor. Adapazarı AK Parti’nin önemli merkezlerinden biri. Mevcut Başkan Mustafa AK’ın milletvekili adaylığı için nabız yokladığı ancak daha sonrasında bu kararından vazgeçtiği ve yeniden ilçe başkanlığına aday olmak istediği konuşuluyor. Peki Mustafa AK yeniden aday gösterilir mi derseniz bunun kararını elbette partisinin üst kurulları verecek. Ancak edindiğim bilgilere göre Mustafa AK’ın kendi yönetimiyle sorunlar yaşadığı ve durumunun biraz sıkıntılı olduğu söyleniyor.

AK Parti’de kriterler…

AK Parti kriterlerinde uyum son derece önem taşıyor. İlçe başkanının gerek yönetim, gerekse ilçesindeki belediye başkanıyla sorunlu olmaması gerekiyor. Adapazarı İlçesinde yeterince uyum olmadığı ve bazı sıkıntılar yaşandığı bu nedenle de bir değişime gidilebileceği bugünlerde yüksek sesle konuşuluyor. AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun özellikle de değerlendirmelerini bu çerçevede yaptığı ifade ediliyor.

İl kongresine gelince…

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan il kongresiyle ilgili geriye sayım devam ediyor. Şu ana kadar henüz aday adayları ortaya çıkmamış durumda. Muhtemelen ilçe kongrelerinin bitmesini bekleyeceklerdir. Ancak AK Parti içerisinde iki ayrı grubun il kongresi için çalıştıkları söyleniyor.

Bir grubun mevcut yönetim içerisinden Süleyman Özmen veya Ahmet Demir’in aday olması yönünde çalıştıkları ,başka bir başka grubun ise yine yönetim içerisinden Avukat Sezai Akyol’un adaylığı için yoğun şekilde çalıştığı ifade ediliyor.

Bu arada geçtiğimiz hafta AK Parti kulislerinde il yönetim kurulu üyesi Yavuz Korg’un da aday olacağı konuşulmaya başlandı. Korg’un yönetim içerisinde bazı kişilerin aday olması yönünde baskı kurdukları kendisinin de bu gelişmenin ardından adaylık için çalışma başlattığı söyleniyor. Yine AK Parti kulislerinde Avukat Oktay Yıldırım’ın da il başkanlığına aday olacağı da ifade ediliyor.

AK Parti kulislerinde konuşulan bir başka isim ise Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik. Edindiğim bilgilere göre Çelik’in de adaylık için nabız yokladığı ancak gerekli desteği bulamadığı için bu fikrinden vazgeçtiği konuşuluyor.

AK Parti’de karar vericilere gelince…

İlçe kongrelerinde hiç kuşkusuz Bakan Ayşenur İslam’ın görüşleri önemli olacaktır. Yine keza milletvekilleri ile belediye başkanlarının yanı sıra teşkilat mensuplarının da görüşleri önemli. Bu çerçeveden bakıldığında, ilçelerde adaylıklar noktasında çok fazla sorun yaşanmayacak gibi görünüyor. Ancak il kongresi için bunu söylemek oldukça zor görünüyor. Az önce de belirttiğim gibi AK Parti içerisinde iki ayrı grubun farklı isimler üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. Durum böyle olunca da il kongresinin AK Parti’de büyük bir çekişmeye sahne olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs