B.Ali BİLGİN B.Ali BİLGİN Analiz

03 EYLÜL 2008,YADA ÇİVİNİN ÇIKTIĞI GÜN

Genelkurmay Başkanlığı adına Kocaeli Garnizon Komutanı'nın Cezaevinde tutuklu Emekli Generalleri ziyareti..

Biz vatandaş olarak neyiz diye düşünüyorumda aslında biz bir hiçiz.Birlikten kuvvet doğar,yanlışı doğrultmak için damla damla akarız dere oluruz,birleşir nehir oluruz,birleşir göl deniz okyanus oluruz diyorum ama biz halk olarak birşey olmayız arkadaş...Olmayııııızzz.Vesselam.



Bugün ne oldu da bu kardeşiniz yukarıdaki üst başlığı attı diye kafa yormayın boşuna...Yapılan eylem apaçık gösteriyor ki son Ergenekon adı verilen yargı sürecinde TSK baş köşeye oturdu işte.Sıkıysa yargı(tarafsız dediğimiz yargı) adil bir karar verebilsin.



Örneklerini yakın geçmişte gördük.Şemdinli iddianamesinde gördük,Susurlukta gördük,Yüksekovada gördük,biz hep gördük;daha doğrusu bizlere hep gösterdiler ey halkım..Naparsanız yapın kıçınızıda yırtsanız bizler güdülen koyunlarız o kadar...



Savcı kuvvetli delilleri toplamadan emekli general yada generalleri sanık olarak tutuklanmaları istemiyle mahkemeye çıkarabilirmi?Çıkaramaz değilmi?Çıkaramaz tabi.O delilleri kimbilir tutuklama talebiyle mahkemeye sunulmadan önce hangi güç odaklarına sunulduda o güç odakları deliller karşısında seslerini çıkaramadılar.Ve generaller ve ekabiran takımı tutuklandı hemde sanık olarak!



Ama şimdi noldu?Bir garnizon komutanımız zatı şahanelerini hemde TSK adına ziyaret ediyor.''Efendim bu arkadaşlar TSK ya hizmetleri nedeniyle ziyaret edilmişlerdir''.Yoksa valla bir art niyet yoktur....



Siz onu benim külahıma anlatacaksınız.



1.Yıllardır TSK içinde yada dışında hukuk dışı oluşumlar oluşmuşmudur oluşmamışmıdır?



2. Bu oluşumlar Türkiye Cumhuriyeti Meclisine,Hükümetine karşı sözlü yada fiili olarak eylem gerçekleştirmişlermidir gerçekleştirmemişlermidir.?



3. Toplum mühendisliği çalışmaları çerçevesinde çeşitli taşeron grupları kullanarak eylem yapmışlarmıdır yapmamışlarmıdır?



4. Son yıllardaki faili meçhul olay yada cinayetlerde parmakları varmıdır yokmudur?



5. Asıl amaçları sosyal ve maddi açıdan kendi yandaşlarına menfaat sağlamak amacıyla provakatif açıdan eylem yapmışlarmıdır yapmamışlarmıdır?



6. Bu oluşum devletin hemen her kademesinde,devlet dışında medyada ve finans sektöründe yer edinmişmidir edinmemişmidir?



7. Asıl amaç eski Irak yada Suriye deki gibi kökte Baasçı bir yapılanma amacı güdüyormudur gütmüyormudur?



İşte konularla ilgili olarak savcı, kuvvetli delillere ulaşmış ve bu kişileri TANIK değil SANIK olarak tutuklanmaları istemiyle mahkeme karşısına çıkarmış ve mahkeme heyetide bu deliller muvacehesinde ilgili kişileri tutuklamıştır.



Mahkeme devam etmektedir.



TC nin tüm kurumları bu aşamada ilgili kişileri,yok geçmişte hizmetleri oldu,yok bizim bu kişilere karşı vefa borcumuz var diyerek ziyarette bulunamaz.Ziyaret edecek kişiler bu sanıkların yakın akrabaları yada arkadaşları olabilir.Vede resmi hüviyet taşımadan bu ziyareti gerçekleştirmelidirler.



Benim sanıkların insani olarak ziyaretlerinden bir rahatsızlığım yok.Ancak ziyaretin resmi olarak belirtilmesi,TC nin en güzide kurumlarını taraf olarak bir köşeye oturturki bu durum adaletin adil bir şekilde tecellisini engeller.



Bunun örneklerini daha önceleride gördük dedim yazımın başında.Lütfen ama lütfen yargısal sürece bu kadar açık şekilde müdahil olmayalım.Bu ülkede hukukta var diyelim.Hukuk herkese makam mevki gözetmeden hakettiğini verir diyelim,diyebilelim lütfen.



Bu halkı,vatandaş olarak bizleri bu kadar enayi yerine koymayın.Bizleri cahil cühela sanmayın biz halk olarak herşeyi görüyoruz biliyoruz artık.Belkide sabrımızı ölçüyorsunuz, daha önceki olaylarda provokasyonlarla ölçtüğünüz gibi.



Ama artık sınırları aşıyorsunuz.Bu halkı birbirine bağlayan çivileri çıkarıyorsunuz..En azından deniyorsunuz.Bu çiviler teker teker çıkarıldığında sanmayınki sizlerde kurtulacaksınız..Sizlerde bu enkazın altında kalacaksınız.



Lütfen bizleri birbirimize bağlayan ÇİVİLERİ ÇIKARMAYIN....



 



Not : Bumerng başlıklı yazımda konu ettiğim merkez valisi hakkında ne gibi bir işlem yapıldığına dair bir haber okumadım basında.Yada bana rastlamadı.İlgili vali ile ilgili herhangi bir işlem yapıldığını duyan okuyan varsa beni bilgilendirsin arkadaşlar...:) Yoksa biz ne dersek diyelim ne düşünürsek düşünelim kervan yürüyor galiba....



 

#

YAZARIN SON YAZILARI

GEÇMİŞTEN İBRET ALMAK

GEÇMİŞTEN İBRET ALMAK

Bu başlığı her birey kendisi için yorumlayıp kendi yaşamının muhasebesini yapsa bile ben bu başlığı siyasi iktidar ve geçmiş iktidarlar için açmak istiyorum...
BUMERANG

BUMERANG

'Taşların bağlandığı,köpeklerin salındığı'(zannedilen ama artık öyle olmadığı anlaşılan) köyün dayanılmaz hafifliği.
Veeee yüzlerine KALLAVİ şamarın indiği boyalı kartel medyamız ile Ana Muhalefet Partimiz
MÜ'MİNİN KORKULARI NELERDİR ?

MÜ'MİNİN KORKULARI NELERDİR ?

' Gerçek mü'min altı çeşit korku içindedir '
BuYazıyı Okumayın

BuYazıyı Okumayın

TV. TİRYAKİLERİNE BAZI UYARILAR..
Hicret

Hicret

Hicret nedir? Neden önemlidir?
Yılbaşı Dedikleri

Yılbaşı Dedikleri

Biraz Empati Yyapmaya Ne Dersiniz ?

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs