Kurbağalı Masalcı Kurbağalı Masalcı Saklıdaki Aşikar

Sade--Sıradan

Bu cümleler dünyanın saf halini riyanın, hasedin, çıkarın ve çok daha nicesinin karışmadığı halini anlatıyor. Tabi biz beşer takımı işimize gelmediği için bu sağlam öğretiyi hep gözümüzün ardında bırakıyoruz. Ve “iyicilik” hiç olmadı “benim kalbim temizcilik” oynayıp duruyoruz.

Bu iki kavram arasındaki farkı iyi idrak etmek gerekiyor kanaatimce.

Sıradan… Her an her mekânda taşmak aşmak derdinde olanların içine düştükleri o koca boşluğa taktıkları isim olarak çıkıyor karşımıza bu kavram. Ne yaparlarsa yapsınlar bir türlü zaman karşısında galip gelemeyenlerin içindeki dünyanın sınırlarını çizmekten aciz olanların kavramı. Çok çok çok yıpratıcı bir hal.

Oysa “sade” öyle mi? Hiç de öyle değil. “Sadelik” nümayişe ihtiyaç duymayan savunmaya tenezzül etmeyenlerin hali. Zamanın içinde erimeyip zamanı içinde eritenleri anlatan sihirli bir varış hali kanaatimce. Neyin varışı, nereye varmış, kim varmış diye çeşitli sorular gelebilir aklınıza pek tabii.

Sadelik tüm ol denmişleri bir köşeye bırakıp sakince yaşayabilmek gibi. Bakınız duyarsızlıktan bahsetmiyorum. Yaratılmışlar altında ezilmemekten bahsediyorum. Sadeliği yakalamış kişi tüm nümayiş düşkünlerini yerle yeksan edercesine eylem halindedir zaten. Dara düşenin daima yanındadır. Ama bunu yaparken kendini farklı bir konuma oturtmaz, bir beklentiye girmez. Yaptığı onun için olması gerekendir zaten.

“Yedi Numara” diye bir dizi vardı. Bilen bilir. Bilen sever. Orada Sabit adlı karakter bir ara Veli Baba adlı bir doktorun yanında çalışıyordu. Bu Veli Baba çok yardımsever biri idi. Yoksulların doktoru gibi düşünebiliriz. Parayı put edinmemişlerden yani. Yine böyle bir günde Sabit onun bu iyiliği karşısında onu övmüş ve güzel sözlerle ona hakkını teslim etmeye çalışmıştı. İşte tam da orada Veli Baba günümüz insanına sağlam bir ders vermişti ve şöyle söylemişti: Normal olana iyilik diyen anormallere bakma sen. İşte böyle…

Bu cümleler dünyanın saf halini riyanın, hasedin, çıkarın ve çok daha nicesinin karışmadığı halini anlatıyor. Tabi biz beşer takımı işimize gelmediği için bu sağlam öğretiyi hep gözümüzün ardında bırakıyoruz. Ve “iyicilik” hiç olmadı “benim kalbim temizcilik” oynayıp duruyoruz.

Velhasılıkelam sade olalım kardeşler. Normal olana iyilik diyen anormallerden olmayalım. Zira bizi yaratan hiçbir vakit bizimle ilgili olanı göz ardı etmedi, etmiyor, etmeyecek. O sonsuz rahmet ve merhamet sahibidir. O rahman ve rahim olandır. Ve bizden istediği de elimizin yetiştiğini elimizin tersiyle itmememizdir. Kol kanat germemizdir. Bizden istediği bizde olması gerekendir. Bizden istediği fıtratın gereğidir.

Esenlik ve yüksek bir idrak diliyorum.

Selamla…

#sade #siradan #yedinumara #fitrat

YAZARIN SON YAZILARI

Müjde ağacı

Müjde ağacı

Müjdeler olsun ki bıraktığın her dünya süsünün yerine yenisini takacağız sinene artık. Geldi zamanı gönül şenliklerinin. Artık uyan uykularından. Artık silkelen tüm uyuşukluklarından. Tak yüzüne yine o şen seni arşa çıkaran tebessümlerini. Senin için müjdeler devşireceğiz tüm yıkıntılarından. Rengarenk gök kuşakları yayacağız tüm çağrılarından.
Savuşturulmuş Tasalar

Savuşturulmuş Tasalar

Rab ki ne demektir? Terbiye eden demektir. Terbiye et bizi Allah’ım bir Müslüman ki nasıl hissetmesi gerekiyorsa öyle hissedelim. Öyle sevelim, öyle nefret edelim, öyle konuşalım, öyle susalım, öyle koşalım, öyle duralım, öyle bilelim, öyle bilmeyelim…
Şıklardan Gittim Örtmenim

Şıklardan Gittim Örtmenim

Hakkında herhangi bi fikrinin olmadığı bi soruyu şıklardan giderek çözmeye karar vermiş ve 4 şıkkı elemiş olmasına rağmen 5. şıkkın doğru cevap olduğuna emin olamayan bi talebe huzursuzluğunu çözmek için de sağlam bi test çözme tekniği var mıydı sahi örtmenim?
Kutlu bi sebep

Kutlu bi sebep

Sen ara biz senin yollarına çıkan dikenlerden güller devşireceğiz, kurumuş göllerini okyanuslara çevireceğiz, alıp yıkıntılarından sinelere şifa diller derleyeceğiz ve sineni öylesine genişleteceğiz ki her an şükür üzere olanlardan olman gerekecek. Öylesi muhteşem bi hal yani.
Müşahedeedengiller

Müşahedeedengiller

Merak ediyorum kardeşim. Kafamın içindeki dünya ile dışındaki dünyanın birbirinden bu kadar farklı olmasının nasıllığını merak ediyorum. Ve her insanın kafasının içinde ayrı bi dünya olduğunu düşününce Rabbimizin bunca kombinasyonun her birini nasıl yarattığını ve kontrol ettiğini müşahede etmeye çalışıyorum. Ama olmuyor kardeşim. Olmaz. Rabbimin bana bildirdiklerinden ötesi bana karanlık. Bize düşen bu tarifi imkansız muhteşem hal karşısında razı olmak ve istikamet üzere kalmak.
Ötelerdeki Ses

Ötelerdeki Ses

Yalnız gitmeden son bi not: Ötelerdeki sesin lütfunun sonsuz olduğu bilgisini zihninizin sıkça uğradığınız bi noktasına not ediniz. Ne alaka dersiniz şimdi siz kesin. Bu kız çocuğu bu kafadan kırık halle bunca senedir psikolojik sağlamlığını nasıl koruyor zannediyordunuz. Tabi ki de arkası sağlam da ondan.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs