Kurbağalı Masalcı Kurbağalı Masalcı Saklıdaki Aşikar

Eteklerini Yerlerde Sürüyenler

Oralarda bir yerde biliyorum ama göremiyorum, bulamıyorum. Körebe de değilim halbuki gözlerimde bağım da yok. Oyun da oynamıyoruz ki zaten. Nereye yuvalandı bu kendini bilmez. Nasıl da yaman bir hali varmış.

Kartlardan birini çekiyorum ve “Kişinin, Müslüman kardeşini küçük görmesi kötülük olarak kendisine yeter.” diye buyuruyor Allah Rasulü. Amenna ve saddakna.

Öyle fena öyle zalim bir kuyu ki kibir kuyusu bir kere düşmeyegör. Düşme düşmeyelim kardeşim…

Elimi ayağımı nereye koyacağımı bilemiyorum. Girdim iç organlarımın arasına beni yiyip bitirebilecek bana kötülük olarak yetecek o melunu arıyorum. Nereye saklanmış olabilir Allah’ım. Gaz haline dönüşüp ciğerlerime mi doluştu yoksa kan olup canıma mı karıştı? Katılaşıp kalbime yuva kurmuş olmasın Allah’ım?

Allah’ım nereye saklandı bu zalim? Oralarda bir yerlerde biliyorum. Beni ona yem etme Allah’ım. Bizi ona yem etme. Mutlak koruyucu Sensin zira.

Ne yana dönsek bir kuyu…

Kibir ki kuyunun içinde kuyu…

Oralarda bir yerde biliyorum ama göremiyorum, bulamıyorum. Körebe de değilim halbuki gözlerimde bağım da yok. Oyun da oynamıyoruz ki zaten. Nereye yuvalandı bu kendini bilmez. Nasıl da yaman bir hali varmış.

Körebe değilim ama kendime mi körüm acaba? Göremeyişim ondan mı?

Ne yapsak nasıl yapsak da kendimizi korusak eteklerini yerlerde sürüyenlerden olmaktan? Nereye gitsek nerede soluklansak da çekip atabilsek içimizdeki bu karanlığı? Biz karanlığı içimizden atmaya çalıştıkça hep başka bir yerden boy gösteriyor o melun.

Kişi ne kadar güçlü bir pehlivansa karşısına da ona göre bir pehlivan çıkarılırmış ya… Kibrin alaşağı edicisi kim? Hangi pehlivan boy ölçüşmeye cesaret eder onunla diye sorsak hepimiz biliriz elbette cevabı. Tevazu kardeşlerim tevazu… Toprağa benzeyen kumaşıyla kanlı canlı tevazu… Cevabı bilmesine biliyoruz ama tatbik etmekte de bir o kadar zorlanıyoruz maalesef. Ancak niyetine girdiysek korkmayalım kardeşlerim. Yardım isteyelim O’ndan. Alemlerin Rabbi olan her zorluktan münezzeh olup her varlığa kadir olan karşısındaki acziyetimizin farkına varalım. O’nun her kulunu nasıl da sevdiğini aklımızda ve kalbimizde ezber edilmişler arasına koyalım. Birbirimizi sevmeye anlamaya yardım etmeye meyilli olanlardan olalım. Nasıl ki Alemlerin Rabbi bize her hatamızdan sonra tövbe ile O’na yönelmemize izin veriyorsa bizlerde o sığ akıl ve gönüllerimizin kapılarını biraz daha açalım. İnsan olmanın acziyetinin farkına varalım. Ne kadar aciz olduğumuzu hatırlayıp birbirimizin acizliklerini küçük görmek yerine birbirimize şifa olmaya çalışalım.

Aciziz kardeşlerim. Aciz kere aciziz. Boyu arşı alayı aşacak kadar aciziz. Acizliğimizi bir nebze de aşmamızın yolu ise kul olabilmek, kulluğun gerektirdiklerini yerine getirebilmek.

Kişi ki kul oldu bilsin ki darlık yoktur ona her iki cihanda da.

Kişi ki kul oldu bilsin ki inmiştir artık omuzlarındaki dünya.

Kul olmak eşittir özgür olmaktır. Zira yalnızca kendisine kulluk edilmesi gereken karşısında tüm dünyalıklarımızdan sıyrıldığımızda o bize rahmeti ile muamele edecek ve bizi tüm aşağılık duygularımızdan hadsizliklerimizden sıyırıp güzel ahlak timsali bir mümine dönüştürecektir. O ki ilmek ilmek işleyendir. O ki madde ve mananın yegane sahibidir. O’nun kapısından başka varılacak kapı O’nun huzurundan başka huzur dergahı yoktur. Bilen ve dahi söyleyen pek daha mühimi yaşayanlardan olmak ve bunu kalp ile yapmak duasıyla.

Selamla.

Allah’a emanet.

#kibir #tevazu #korebe

YAZARIN SON YAZILARI

Müjde ağacı

Müjde ağacı

Müjdeler olsun ki bıraktığın her dünya süsünün yerine yenisini takacağız sinene artık. Geldi zamanı gönül şenliklerinin. Artık uyan uykularından. Artık silkelen tüm uyuşukluklarından. Tak yüzüne yine o şen seni arşa çıkaran tebessümlerini. Senin için müjdeler devşireceğiz tüm yıkıntılarından. Rengarenk gök kuşakları yayacağız tüm çağrılarından.
Savuşturulmuş Tasalar

Savuşturulmuş Tasalar

Rab ki ne demektir? Terbiye eden demektir. Terbiye et bizi Allah’ım bir Müslüman ki nasıl hissetmesi gerekiyorsa öyle hissedelim. Öyle sevelim, öyle nefret edelim, öyle konuşalım, öyle susalım, öyle koşalım, öyle duralım, öyle bilelim, öyle bilmeyelim…
Şıklardan Gittim Örtmenim

Şıklardan Gittim Örtmenim

Hakkında herhangi bi fikrinin olmadığı bi soruyu şıklardan giderek çözmeye karar vermiş ve 4 şıkkı elemiş olmasına rağmen 5. şıkkın doğru cevap olduğuna emin olamayan bi talebe huzursuzluğunu çözmek için de sağlam bi test çözme tekniği var mıydı sahi örtmenim?
Kutlu bi sebep

Kutlu bi sebep

Sen ara biz senin yollarına çıkan dikenlerden güller devşireceğiz, kurumuş göllerini okyanuslara çevireceğiz, alıp yıkıntılarından sinelere şifa diller derleyeceğiz ve sineni öylesine genişleteceğiz ki her an şükür üzere olanlardan olman gerekecek. Öylesi muhteşem bi hal yani.
Müşahedeedengiller

Müşahedeedengiller

Merak ediyorum kardeşim. Kafamın içindeki dünya ile dışındaki dünyanın birbirinden bu kadar farklı olmasının nasıllığını merak ediyorum. Ve her insanın kafasının içinde ayrı bi dünya olduğunu düşününce Rabbimizin bunca kombinasyonun her birini nasıl yarattığını ve kontrol ettiğini müşahede etmeye çalışıyorum. Ama olmuyor kardeşim. Olmaz. Rabbimin bana bildirdiklerinden ötesi bana karanlık. Bize düşen bu tarifi imkansız muhteşem hal karşısında razı olmak ve istikamet üzere kalmak.
Ötelerdeki Ses

Ötelerdeki Ses

Yalnız gitmeden son bi not: Ötelerdeki sesin lütfunun sonsuz olduğu bilgisini zihninizin sıkça uğradığınız bi noktasına not ediniz. Ne alaka dersiniz şimdi siz kesin. Bu kız çocuğu bu kafadan kırık halle bunca senedir psikolojik sağlamlığını nasıl koruyor zannediyordunuz. Tabi ki de arkası sağlam da ondan.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs