Kurbağalı Masalcı Kurbağalı Masalcı Saklıdaki Aşikar

Nur Olun

Sana imtihan vereceğim; düşeceksin sabret, başaracaksın tevazuunu takın, güleceksin şen tebessümlerle sakın şükrü bırakma, hasret çekeceksin için için sakın isyan etme, küçük düşürecekler mühim olanın katımdaki değerin olduğunu hatırla, övüp yükseltecekler Ben lütfetmesem acizin tekisin unutma, kulağına üfleyecek o melun birçok lafı güzafı sakın ona kanma… Bana gel yani ey kulum, Bende kal.

Alıp öyle bir yerleştirirsiniz ki içinize kimseden tek bir zerre bırakmaz orada. Her yerde olur, her şeyde olur, kaplar, kaplar, kaplar, nefes alacak yer bırakmaz. Güneşiniz olur, gümüşünüz olur. Öyle ki haddi aşarsınız ve siz kendinizden taşarsınız. Sığınacak bir liman ararsınız. Yine Rabbinizin güvenli limanlarından başkası paklamayacaktır sizi bilirsiniz. Ondan bir çıkar yol istersiniz ve tüm gemileri yakmazsınız belki ama o gemilerin olduğu limanları terk edersiniz nihayetinde.

Rabbinizin limanları sizi tüm şefkatiyle karşılar yine. Alır sarıp sarmalar yaralarınızı. O kanayan yaralarınıza öyle bir derman olur ki siz anlarsınız ki her haliniz aslında Onun size bahşettiği bir haldir. O sizden tüm putlarınızı kırmanızı beklemektedir. O sizden her yolu bırakıp her sevgiden vazgeçip önce Ona koşmanızı beklemektedir. Biz ki haddi aşarız her halimizle. O ise der ki “Kulum senden muradım kalkman ve Bana tövbeyle gelmendir”. Öyle bir tövbe ki tüm hücrelerinle hissetmeli tüm ruh tanelerinle hemhal olmalısın.

Der ki bize:

Aşılmış ve aşılmamış tüm hadlerin tüm limanların güneşin gümüşün hepsinin sahibi benim. Ben senin Rabbinim. Sakın Benden başkasına bel bağlama. Sevgide Benim önüme kimseyi geçirme. Sakın Bana ortak koşma. Ortak koşma ey kulum çünkü Ben seni her yaratılmışın sevgisinden özge seviyorum. Ben senin için hayırların içinde en hayırlısını diliyorum.

Sana imtihan vereceğim; düşeceksin sabret, başaracaksın tevazuunu takın, güleceksin şen tebessümlerle sakın şükrü bırakma, hasret çekeceksin için için sakın isyan etme, küçük düşürecekler mühim olanın katımdaki değerin olduğunu hatırla, övüp yükseltecekler Ben lütfetmesem acizin tekisin unutma, kulağına üfleyecek o melun birçok lafı güzafı sakın ona kanma… Bana gel yani ey kulum, Bende kal.

Bana öyle bir gel ki ey kulum Ben sana rahmetimin en ince haliyle lütufta bulunayım ve Seni alayım Benim sönmeyen nurumun yılmaz bir eri yapayım.

Bana öyle bir gel ki ey kulum sana dünyanın ne kadar boş olduğunu idrak ettireyim ve tüm bu idrake rağmen sana dünya nimetlerinden de en güzellerini vereyim.

Bana öyle bir gel ki ey kulum Ben senin dilinle senin elinle sayısız gönülde taht kurayım ve hiç umulmayan taşlardan cevherler yaratayım.

Bana öyle bir gel ki ey kulum Ben senin neslinden salih ve salihalar yollayayım dünyaya ve onlar senin dünya üzerindeki sönmeyen meşalelerin olsunlar.

Bana öyle bir gelin ki ey kullarım Ben sizin bütün putlarınızı yerle yeksan edip size kalbi mühürlenmişlerden münezzeh bir hal vereyim ve siz onunla iki dünya saadetini avuçlayın.

Bana gel ey kulum, Bana gelin…

Gelin ki nur olsun ömrünüz. Gelin ki nur olun.

Gelin ki sonsuz rahmet ve bereketimle sarıp sarmalayayım sizi. Gafur isminle affedeyim. Rahim ismimle merhamet edeyim.

O’na gidelim ey kardeşlerim ve O’nda kalalım. Gerisi gelecektir zaten.

O’na emanet.

#nur #ikidunyasaadeti #liman

YAZARIN SON YAZILARI

Müjde ağacı

Müjde ağacı

Müjdeler olsun ki bıraktığın her dünya süsünün yerine yenisini takacağız sinene artık. Geldi zamanı gönül şenliklerinin. Artık uyan uykularından. Artık silkelen tüm uyuşukluklarından. Tak yüzüne yine o şen seni arşa çıkaran tebessümlerini. Senin için müjdeler devşireceğiz tüm yıkıntılarından. Rengarenk gök kuşakları yayacağız tüm çağrılarından.
Savuşturulmuş Tasalar

Savuşturulmuş Tasalar

Rab ki ne demektir? Terbiye eden demektir. Terbiye et bizi Allah’ım bir Müslüman ki nasıl hissetmesi gerekiyorsa öyle hissedelim. Öyle sevelim, öyle nefret edelim, öyle konuşalım, öyle susalım, öyle koşalım, öyle duralım, öyle bilelim, öyle bilmeyelim…
Şıklardan Gittim Örtmenim

Şıklardan Gittim Örtmenim

Hakkında herhangi bi fikrinin olmadığı bi soruyu şıklardan giderek çözmeye karar vermiş ve 4 şıkkı elemiş olmasına rağmen 5. şıkkın doğru cevap olduğuna emin olamayan bi talebe huzursuzluğunu çözmek için de sağlam bi test çözme tekniği var mıydı sahi örtmenim?
Kutlu bi sebep

Kutlu bi sebep

Sen ara biz senin yollarına çıkan dikenlerden güller devşireceğiz, kurumuş göllerini okyanuslara çevireceğiz, alıp yıkıntılarından sinelere şifa diller derleyeceğiz ve sineni öylesine genişleteceğiz ki her an şükür üzere olanlardan olman gerekecek. Öylesi muhteşem bi hal yani.
Müşahedeedengiller

Müşahedeedengiller

Merak ediyorum kardeşim. Kafamın içindeki dünya ile dışındaki dünyanın birbirinden bu kadar farklı olmasının nasıllığını merak ediyorum. Ve her insanın kafasının içinde ayrı bi dünya olduğunu düşününce Rabbimizin bunca kombinasyonun her birini nasıl yarattığını ve kontrol ettiğini müşahede etmeye çalışıyorum. Ama olmuyor kardeşim. Olmaz. Rabbimin bana bildirdiklerinden ötesi bana karanlık. Bize düşen bu tarifi imkansız muhteşem hal karşısında razı olmak ve istikamet üzere kalmak.
Ötelerdeki Ses

Ötelerdeki Ses

Yalnız gitmeden son bi not: Ötelerdeki sesin lütfunun sonsuz olduğu bilgisini zihninizin sıkça uğradığınız bi noktasına not ediniz. Ne alaka dersiniz şimdi siz kesin. Bu kız çocuğu bu kafadan kırık halle bunca senedir psikolojik sağlamlığını nasıl koruyor zannediyordunuz. Tabi ki de arkası sağlam da ondan.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs