Fatih KAYHAN Fatih KAYHAN Ters Açı

Terör İcat Oldu Mertlik Bozuldu

Terör İcat Oldu Mertlik Bozuldu

 


Son dönemlerin en önemli İslam alimlerinden biri olan Said Nursi Hazretleri’nin çok doğru bir tespiti vardır.”Bir şeyi bozmak yapmaktan daha kolaydır.”Yani Kötülük yapmak kolay, İyilik yapmak ise zordur. Mesela tek katlı bir evi bile yapmak haftalar hatta aylar sürerken, aynı evi yıkmak birkaç saatte mümkündür. İşte terör de böyle bir şey. Hele günümüzde terör eylemi yapmak maalesef çok kolay. İdeolojik olarak yönlendirilen işsiz,güçsüz bir serseriye istediğin türde terör eylemi yaptırabiliniyor. Devletler o kadar güvenlik önlemlerini artırmalarına rağmen hala uçaklar kaçırılabiliyor.Sokakta,çarşıda bombalar patlatılabiliyor.İnsanın aklına gelemeyecek vahşetler yaşanabiliyor terör yüzünden.Olayın en kötü yanı da failleri bulsan da asıl faillerin kim olduğu hiçbir zaman bulunamıyor.


 


Eski tarihlerde devletler birbirlerine düşmansa bunu açık açık belirtir savaş zamanı gelince meydanlarda göğüs göğse çarpışırdı. Günümüzde ise devletler düşman gördüğü yada menfaatine ters düşen bir ülkeye, açıkça düşman olarak belirtmese de taşeron terör örgütleri vasıtasıyla istediği şekilde zarar verebiliyor. Mesela Ülkemiz 25 yıldır maalesef PKK terörüyle uğraşıyor. Bu terör 30 bin insanımızın şehit olmasına, bir o kadar yetim, dul insanımızın kalmasına,ekonomik olarak da ülkemizin milyarlarca dolar zarara uğramasına sebep olmuştur.Olayın sosyal ve psikolojik zararları ise kapsamlı olarak araştırılmalıdır.İşte bütün bu zararı veren terör örgütü bu işi neden yapıyor,nasıl yapıyor,kimin talebiyle yapıyor? Bu soruya doğru cevap vermek o kadar zor ki..Kimin eli kimin cebinde durumu mevcut.PKK’nın arkasında ABD’mi ,İngiltere mi,Rusya mı,İsrail mi,Almanya’mı,Yoksa hepsi mi var?Kesin olarak bu işin arkasında ben varım diyen yok.Sadece bazı parametrelere bakarak bu işin arkasında kimler olduğuna dair yorumlarda bulunmaktayız.Devletimizde belki kesin deliller vardır ama biz bunları tam olarak bilemiyoruz.


 


Aynı olay El Kaide için de geçerli. Güya 11 Eylül’ü gerçekleştiren, Türkiye’de banka ve sinagog bombalayan ve İspanya’da tren istasyonunu havaya uçuran, Irak’ta intihar saldırıları düzenleyen, Endonezya’da ve Mısır’da tatil yerlerini bombalayan örgüt El Kaide yada onun yan bağlantıları. Lideri de belirtildiğine göre Usame bin Laden. Bu örgütle ilgili birçok kafa karıştıracak soru mevcut. Afganistan’da sıkıştırdık dedikleri Usame bin Laden neden hala yakalanamıyor? Televizyonlarda adamın 2-3 ayda bir tehdit içeren açıklamaları yayınlanıyor. O kadar. O görünen kişinin de gerçekten Usame bin Laden olduğu meçhul. Artık dünyanın herhangi bir yerinde patlayan bombadan direkt olarak El Kaide sorumlu tutuluyor. Böyle bir örgüt gerçekten var mı?Var kabul edelim.Bu kez de bu örgütün daha önceleri ABD tarafından desteklendiğine dair bilgiler mevcut. Kısaca El Kaide adı altında bir öcü oluşturuluyor. Bu örgütün arkasında kim var? Neye hizmet eder? Olayı aslını bilen yok. Afganistan’a El Kaide var diye girilir.Daha sonra taş üstünde taş koymazsın.Ardından yetmez Irak El Kaide’yi destekliyor,Kitle imha silahları var diye girersin.1 milyon masumun kanına girersin.Bahane güzel.El Kaide var.


 


Bence son olarak Hindistan’da yaşanan otel basma hadisesine de aynı açıdan bakmak lazım. ABD yaşadığı ekonomik kriz sonrası finans merkezi olma gücünü yavaş yavaş Asya ülkelerine kaptırmakta. Çin,Rusya,Hindistan ve Japonya gibi ülkelerin önümüzdeki dönemlerde gücünü artıracağı tahmin ediliyor.ABD ise kabadayı refleksiyle bu duruma bir müdahale yapmak istemekte.Bu müdahale ise Asya ülkelerinin ticari ve enerji geçiş yollarını elinde bulundurma girişimidir.Somali’deki korsan faaliyetlerin,Nijerya’daki iç savaşın nedenleri görünen sebepler olmasa gerek.Asya ülkelerinin özellikle Çin ve Hindistan’ın Afrika’da önemli miktarlarda enerji yatırımları mevcut.Ayrıca Afrika–Asya arası önemli gemi ticareti bulunmakta. ABD’nin Asya ülkelerinin bu ticari faaliyetlerini baltalama isteği çerçevesinde bu olayları analiz edebiliriz. Aynı şekilde Pakistan’da Benazir Butto suikasti ile birlikte Pakistan istikrarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Pakistan’da bulunan nükleer silah ABD ve müttefikleri için bir tehdit olarak algılanmakta.Pakistan’ı etkisiz hale getirmek için Hindistan kullanılmak istenebilir.ABD Pakistan’la direk olarak savaşa girmeye göze alamayacağı belli. Hindistan’daki bu terör eylemi de Pakistan ile Hindistan’ın arasını açmaya yönelik olabilir.Yada bu terör eylemiyle Hindistan’a “bizimle ol” mesajı verilmek istenmiş olabilir.Bütün bu olanlar sonucu tek bir değerlendirme yapabiliyoruz.ABD Ortadoğu’da ve Kafkasya’da yaşadığı hezimeti unutturmak amacıyla kendine yeni bir hedef belirlemiş.Hedef Asya.


 


Selamlar


 


Fatih KAYHAN

#

YAZARIN SON YAZILARI

Yunanistan’da Neler Oluyor?

Yunanistan’da Neler Oluyor?

Yunanistan’da Neler Oluyor?
Kelimelerin Tükendiği Zamanlar

Kelimelerin Tükendiği Zamanlar

Kelimelerin Tükendiği Zamanlar
Karar Zamanı Geldi

Karar Zamanı Geldi

Karar Zamanı Geldi
Korsanlar İş Başında

Korsanlar İş Başında

Korsanlar İş Başında
Ve Obama Başkan…

Ve Obama Başkan…

Ve Obama Başkan…

Devletler’in Gücü Nasıl Belli Olur?

Devletler’in Gücü Nasıl Belli Olur?

Devletler’in Gücü Nasıl Belli Olur?

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs