B.Ali BİLGİN B.Ali BİLGİN Analiz

Hicret

Hicret nedir? Neden önemlidir?

Hicret,İslam tarihinin en önemli olayıdır.Müslümanları müşriklerin zulmünden kurtarmış,İslam'a yayılma imkanı sağlamıştır.



Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa sallallahüaleyhivesselem efendimiz,müşriklerin müslümanlara zulmederek,akıl almaz işkencelerde bulunmalarından dolayı göç etmeyi düşünen bazı müslümanlara huzurlu bir yaşantıya kavuşabilmeleri için Habeşistan'a gitmelerini tavsiye ettiler.Peygamberimizin izniyle Miladi 615 ve 617 yıllarında olmak üzere Habeşistan'a iki kez hicret gerçekleştirilmiştir.Hac dolayısıyle Mekke'ye gelmiş olan Medineli bir topluluğun İslam ile müşerref olmalarından sonra peygamberimnizin güzide ashabından bazılarının da Medine-i Müneverre'ye göç etmelerine izin verilmiştir.



Hz.Peygamberimizin İslam'ı daha geniş alanlara yaymak için zaman zaman Mekke-i Mükerreme'nin dışına çıkması ve çevre kabilelerden gelenlere sohbet etmesi;özellikle Akabe biatları,Medine-i Münevvere'deki müslümanlara bie alt yapı oluşturmuş taban temin etmiştir.



Müşriklerin peygamberimiz için düşündükleri korkunç planları Enfal Suresi 30.ncu ayetinde ''Hani kafirler seni tutuklamak veya öldürmek,yada (Mekke'den) çıkarmak için tuzak kuruyorlardı...'' peygamber efendimize haber verilmiştir.Nisa Suresi 100.ncü ayetinde de ''Kim Allah yolunda hicret ederse yeryüzünde gidecek çok yer bulur...'' hicret etmek için izin verildi.



Hicretle Peygamberimizin,23 yıllık peygamberlik hayatının 13 yıllık Mekke dönemi bitmiş,10 yıllık Medine dönemi başlamıştır.Hicret,İslam tarihimizin önemli bir yıldönümüdür.Hicretten 17 yıl sonra Hz.Ömer'in halifeliği döneminde Hz.Ali'nin teklifiyle Hicret,Hicri takvimin başlangıcı olarak kabul edilmiştir.Hz.Peygamberimizin hicret ettiği 1 Muharremi olan 16 Temmuz 22 tarihi ''Hicri-Kameri Takvim'' için ''takvim başı'' kabul edilmiştir.



10 Ocak 2008 tarihindeki Hicri Yılbaşınızı kutlar yeni hicri yılınızın hayırlara vesile olmasını temenni ederim.



Bir dahaki yazımda buluşmak üzere.....



 

#

YAZARIN SON YAZILARI

GEÇMİŞTEN İBRET ALMAK

GEÇMİŞTEN İBRET ALMAK

Bu başlığı her birey kendisi için yorumlayıp kendi yaşamının muhasebesini yapsa bile ben bu başlığı siyasi iktidar ve geçmiş iktidarlar için açmak istiyorum...
03 EYLÜL 2008,YADA ÇİVİNİN ÇIKTIĞI GÜN

03 EYLÜL 2008,YADA ÇİVİNİN ÇIKTIĞI GÜN

Genelkurmay Başkanlığı adına Kocaeli Garnizon Komutanı'nın Cezaevinde tutuklu Emekli Generalleri ziyareti..
BUMERANG

BUMERANG

'Taşların bağlandığı,köpeklerin salındığı'(zannedilen ama artık öyle olmadığı anlaşılan) köyün dayanılmaz hafifliği.
Veeee yüzlerine KALLAVİ şamarın indiği boyalı kartel medyamız ile Ana Muhalefet Partimiz
MÜ'MİNİN KORKULARI NELERDİR ?

MÜ'MİNİN KORKULARI NELERDİR ?

' Gerçek mü'min altı çeşit korku içindedir '
BuYazıyı Okumayın

BuYazıyı Okumayın

TV. TİRYAKİLERİNE BAZI UYARILAR..
Yılbaşı Dedikleri

Yılbaşı Dedikleri

Biraz Empati Yyapmaya Ne Dersiniz ?

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs