B.Ali BİLGİN B.Ali BİLGİN Analiz

BuYazıyı Okumayın

TV. TİRYAKİLERİNE BAZI UYARILAR..

Televizyon tiryakileri kişisel gelişim,okuma alışkanlığı,kendisine ve ailesine zaman ayırma konularında bir arpa boyu adım atamazlar.



Aşırı televizyon seyreden çocuklar sorumluluk duygusundan mahrum,ekmek elden su gölden tarzı bir hayata daha yatkın oluyorlar.



''Çocuğuma her imkanı sağlıyorum ama istediğim gibi yetiştiremedim'' tarzında sitemkar olan ebeveynlerin en önemli noksanlıkları,ailenin günlük hayat tarzlarında televizyon seyretme disiplinini oluşturamamalarıdır.



Televizyon tiryakisi olanlarda müteşebbislik(girişimcilik) ruhu körelmektedir.Bu türden kişiler genelde yaşamları boyunca memur zihniyetine sahip olmaktadırlar.Ve daha çok maaşlı çalışmayı sevmektedirler ve tercih etmektedirler.



Sıkı bir televizyon izleyicisi daha üretken olamadığından suçluluk hissinede çok çabuk kapılabilmekte,sorunlarıyla başededmemekte,problemlerini kendi başlarına yardım almadan çözememektedirler.



Japonya,İngiltere ve ABD'de yapılan araştırmalar neticesinde suçluluk hissinin orta sınıf televizyon seyircilerinde daha yoğun olduğu görülmektedir.



Televizyon tiryakileri daha mutsuz ve endişeli bir yaşam tarzına sahiptirler.Televizyon bağımlılarında görülen bu tür farklılıklar yanlız kaldıklarında daha da belirgin haller almaktadır.



Bağımlılar için televizyon seyretmek,canlarını sıkan konulardan,kendi başlarına çözemedikleri problemlerinden bir kaçış yolu olmaktadır.Televizyon tiryakileri sosyal aktivitelerden ve sportif faaliyetlerden uzak kalmaktadırlar,az televizyon seyredenlere görede obezite riskleri daha fazladır.



Ayrıca konsantrasyon güçlüğü,problemlerden kaçış ve sabırsızlık gibi olumsuzluklara maruz kalabilmektedirler.



Yukarıda yanlızca televizyonu baz aldık ama çağımız teknoloji çağı.Bilgisayar ve interneti de bu konumuza dahil edebiliriz.



Çocuklarımızın üzerinde fiziki ve sosyal sağlıkları açısından böylesine olumsuzluklar ortaya çıkmasına sebep olan bu tür alışkanlıkları önlemenin tek yolu,ebeveynler olarak bizlerin bu konularda hatta hayatlarında her konunun disiplinini çocukarımıza vermemizdir.



Eh bu yazımı okuduysanız oturun sabahtan akşama kadar televizyonunuzun yada bilgisayarınızın başına.



Yanlız arada bir kalkında çocuklarınızda oturup televizyon seyretsin,internette sörf yapsın, hadi kalkın kalkın artık..



 



İYİ HAFTALAR DİLİYORUM.....

#

YAZARIN SON YAZILARI

GEÇMİŞTEN İBRET ALMAK

GEÇMİŞTEN İBRET ALMAK

Bu başlığı her birey kendisi için yorumlayıp kendi yaşamının muhasebesini yapsa bile ben bu başlığı siyasi iktidar ve geçmiş iktidarlar için açmak istiyorum...
03 EYLÜL 2008,YADA ÇİVİNİN ÇIKTIĞI GÜN

03 EYLÜL 2008,YADA ÇİVİNİN ÇIKTIĞI GÜN

Genelkurmay Başkanlığı adına Kocaeli Garnizon Komutanı'nın Cezaevinde tutuklu Emekli Generalleri ziyareti..
BUMERANG

BUMERANG

'Taşların bağlandığı,köpeklerin salındığı'(zannedilen ama artık öyle olmadığı anlaşılan) köyün dayanılmaz hafifliği.
Veeee yüzlerine KALLAVİ şamarın indiği boyalı kartel medyamız ile Ana Muhalefet Partimiz
MÜ'MİNİN KORKULARI NELERDİR ?

MÜ'MİNİN KORKULARI NELERDİR ?

' Gerçek mü'min altı çeşit korku içindedir '
Hicret

Hicret

Hicret nedir? Neden önemlidir?
Yılbaşı Dedikleri

Yılbaşı Dedikleri

Biraz Empati Yyapmaya Ne Dersiniz ?

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs