Mutlu ERTUĞ Mutlu ERTUĞ Hayata Dair

GEYVE’ nin En Güçlü Sivil Toplum Örgütü “GİMDER”

Bu yıl 4.sünü düzenlediğimiz Mezunlar buluşması, hedef kitlemiz açısından oldukça başarılı geçmiştir.

GİMDER, kurulduğu 2009 şubatından beri kendisini bir okul derneği, bir mezun derneği kalıplarına sıkışmış olarak hiç bir zaman görmemiştir. Allah imkan verdiği müddetçe de İmam Hatip meselesinin bir okul meselesi, bir grub meselesi olarak gören bakış açılarına teslim olmayacaktır. Ülke insanın tamamını kendine ait görmüş ve kendini de ülke insanın tamamına ait görmüştür.

GİMDER için İmam Hatip, hiç bir zaman bir lise ya da meslek okulu olmamıştır, olmayacaktır. Kurulduğu 1924'den bu yana bu okulları KURANLARININ değil bu okullara HALKININ biçtiği ROL, İDEAL ve HEDEF in peşindedir ve olmaya devam edecektir. Büyük güç sahiplerinin yükledikleri hedeflere bu okulları teslim etmeyen halkımız, bu okullarla bir yerlere gelmişlerin merhametine bu okulları teslim etmeyecek kadar basiretlidir ve gerekli iradeye de sahiptir.
Mezunlarından çok mensuplarının gayretleriyle bu okullarının hep yanında olan GİMDER, yola çıktığı günden bu yana ne kınayanın kınamasından korkmuş ne de müfterilerin iftiralarından çekinmiştir, çekinmeyecektir.
5 yıl boyunca ödediği bedellerden çekinmediği gibi bundan sonra da Ülkenin geleceğine talip olmanın, şehirli/medeniyet doğurabilecek bir mezun kitlesine ulaşmanın gerektirdiği ne varsa yapmaktan çekinmeyecektir. Mecburen gelinen, gidecek yer olmadığı için gelinen, pansiyon imkanı olduğu için tercih edilen değil çocuklarca arzulanan bir okul oluncaya kadar mücadele edeceğiz. GİMDER ilçemize iki yeni İmam-Hatip okulumuzu, Geyve İmam-Hatip Lisesi(24 derslikli) ve Geyve İmam-Hatip Ortaokulu(16 derslikli) ilçemize kazandırmıştır. GİMDER bunlarla da kalmayacaktır. Yapılacak Geyve İmam-Hatip Ortaokulunun yanına, okulumuza ait 1500 kişilik kapalı spor salonu çalışmalarına başlamıştır.
GİMDER, kurulduğu gün kimseden icazet almadığı gibi, yapacağı, tercih edeceği hiç bir şey için de kimseye boyun eğmeyecektir.
Son dört yılda düzenlenen mezunlar buluşma&pilav etkinliğine katılan binlerce Geyvelinin ve cıvıl cıvıl çocukların bize anlattığı şey; pek çoklarının işine gelmese de HALKA VE HAKKA HİZMET ETTİKÇE ne bu okullar ne de dernekleri asla yalnız yürümeyecektir.
Bugün 4.sınıfı bitiren bir çocuğun önünde iki seçenek vardır; ya düz ortaokula ya da imam-hatipe gidecektir. Bunun farkında olanlar için, 1924'ten bu yana bu okulların ilk defa sahip olduğu çok büyük bir imkandır.
Bu imkanın değerlendirilmesini de daha önceki imkanları bozuk para gibi harcamış olanların insafına bırakmaya da niyetimiz yoktur.
Bu imkanı sunmak için her şeyi göze alanların sevaplarına ve hayırlarına ortak olmak en büyük arzumuzdur. Dahildeki aymazları ise Allah'a havale ediyoruz.

Selam ve Dua İle…

Mutlu ERTUĞ

 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Dindar Gençlik Yeniden Sahnede

Dindar Gençlik Yeniden Sahnede

Uzun bir aradan, yoğun bir mücadeleden sonra "Dindar Gençlik" yeniden sahnede.
Kadınların Çalışma Meselesi

Kadınların Çalışma Meselesi

Geçen aylarda bir araştırma sonucu okumuştum.
İMAM-HATİP MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİNİ TEMSİL EDEN BİR DAVADIR

İMAM-HATİP MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİNİ TEMSİL EDEN BİR DAVADIR

İMAM HATİP DAVASI BUGÜN GÜR BİR SADAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR
Geyve’ de Düğün Demek Zulüm Demek Mi !

Geyve’ de Düğün Demek Zulüm Demek Mi !

Düğünümüz Var, Yollar Kapalı...
Geyve Kent Konseyi  Ne İş Yapar !

Geyve Kent Konseyi Ne İş Yapar !

Geçen günlerde, haber sitemizde Geyve Kent Konseyi ile ilgili haberler yaptım.
Geyve’ den, Türkiye’ ye  Gözden Kaçan Acı Gerçek

Geyve’ den, Türkiye’ ye Gözden Kaçan Acı Gerçek

Geyve’ den, Türkiye’ ye Gözden Kaçan Acı Gerçek

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs