Sağlıklı Yaşam Değerler Eğitimi

Geyveli öğrenciler, Değerler Eğitimi- Kariyer Günleri projesi kapsamında Hijyen ve Sağlıklı Yaşam programını sundu.

Editör Editör

Alifuatpaşa Cemal Gürsel Ortaokulu Çok Amaçlı salonunda yapılan programı; Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Atatürk Ortaokulu ile Doğantepe Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri birlikte hazırladı.

 

Geyve ASML meslek dersleri öğretmeni Zülal Orhan’ın sunduğu programı; Garnizon Komutanı Yüzbaşı Lütfü Varol, İl Genel Meclisi üyesi Neşet Çakır, Milli Eğitim şu müdürleri Davut Karamehmetoğlu ile Mehmet Doğan, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler ilgiyle izledi.

 

Geyve ASML öğretmenleri Şeref Bulut ve Derya Yaman hijyen- sağlıklı yaşam, içki ve sigaranın zararları konusunda sunum yaptı. Öğretmen Mehmet Aydoğan’ın sigara deneyi çok beğenildi.

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 11.sınıf öğrencileri davetlilerin tansiyonunu ölçtü.

 

Okullar arası düzenlenen münazarada Geyve Atatürk Ortaokulu öğrencileri, sağlıklı bireylerin yetişmesinde medya etkilidir; Doğantepe Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri de, sağlıklı bireylerin yetişmesinde aile etkilidir tezini savundu. Her iki grup da tezlerini güzel savundukları için jüri üyeleri; Şeref Bulut, Fatih Uysal, Büşra Karakuş ve Esra Dinç öğretmenler değerlendirme yaparken zorlandı. Münazarayı Feyzanur Yaman, Keriman Çağlar ve Melike Şenol’dan oluşan Doğantepe YBO öğrencileri kazandı. Bu öğrencilere hediyelerini Garnizon Komutanı Yüzbaşı Lütfü Varol verdi.

Elanur Altay, İrem Özdemir ve Saliha Tan’dan oluşan Atatürk Ortaokulu öğrencileri de münazaranın ikincisi oldu. Seyirciler her iki grubu da coşkuyla alkışladı.

 

Sağlık Yaşam ve hijyen konulu kompozisyon yazma yarışmasında; birinci olan Geyve ASML öğrencisi Esra Çelik’e hediyesini İl Genel Meclisi üyesi Neşet Çakır, 2.Gaye Öztürk’e hediyesini MEM şube müdürü Davut Karamehmetoğlu, 3. Seda Akyıldız’a MEM şube müdürü Mehmet Doğan verdi.

 

İstanbul Hafızlar ve Mevlithanlar Derneği üyesi Geyveli Mustafa Ertürk, ilahiler ve tasavvuf musikisinden örnekler söyleyerek seyircilerin gönüllerini fethetti.

 

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi müdür vekili Ahmet Akkuş, Atatürk Ortaokulu müdürü Erol Erdem, Doğantepe YBO başmüdür yardımcısı Adem Çavdar; programda emeği geçenlere, davetlilere ve ev sahipliğinden dolayı Cemal Gürsel Ortaokulu müdürü Serkan Korkmaz ile müdür yardımcısı Bahattin Aydemir’e teşekkür etti.

 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

 

Mustafa ERTÜRK

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs