Müvekkillerini Dolandıran Avukata Yargı Yolu Göründü!

Karayolları tarafından kamulaştırma davaları için avukat tutan vatandaşlar, dolandırıldıklarını anlayınca mahkemeye başvurdu.
Editör Editör

Bahçe veya arsalarından yol yapım kamulaştırması yapılan vatandaşlar, Avukat E.Y. ye karayollarının yaptığı kamulaştırma davası için vekâlet vermişlerdi.

Vatandaşlarla avukat arasında yazılı avukat-müvekkil sözleşmesi bulunmamasına rağmen avukat tarafından %20 civarında vekâlet ücreti kesildi. Resmi olarak %12 olarak belirlenen vekâlet ücretini kendi kafasına göre %20 ye çıkaran avukat E.Y. vatandaşa ödenmesi gereken kamulaştırma bedelinden bir sefer daha %20, gölet yapım çalışmalarında ise %30'a varan kesinti yaparak fiilen vatandaşın parasının yarısına el koymuş oldu.

H.Ç.isimli şahıs kendisine avukat E.Y. tarafından 10Bin TL. eksik ödendiği için dava açıp şikayette bulunduğu, İ.D. isimli şahsın zimmet suçlamasıyla ilgili şikayette bulunduğu ve kendisine 20BinTL.’nin üzerinde eksik ödeme yapıldığı için istirdat davası açtığı ve şikayette bulunduğu bir takım vatandaşların gerek kendisi, gerek avukatları aracılığı ile dosyalarındaki eksik ödemelerin tespitine çalışıldığı öğrenildi.

Mustafa Hamdullah ERGİN


GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs