Geyveli Bayanlar Eyüp Sultan’da İftar Açıyor

Geyve belediyesi, her gün 2 otobüsle bayanları Istanbul Eyüp Sultan türbesine götürüyor.

Editör Editör

Geyve belediyesi Halkla İlişkiler müdürü Aynur Gökdemir’in organize ettiği araçlar her gün Cumhuriyet Meydanından saat 14.00’te kalkıyor. İftar nevalesi de belediyeden. Gece saat 02.30 sıralarında Geyve'ye dönülüyor.

 EYÜP SULTAN HAZRETLERİ KİMDİR?
İlk müslüman sahabelerden biridir. Peygemberimizin yanından hiç ayrılmamıştır, savaşlarda adeta Peygamberimize muhafızlık yapmıştır. 669 yılında 80’li yaşına rağmen İslam ordusuyla beraber, İstanbul’u fethetmek için sefere çıkmış. Fakat İstanbul surlarının yakınında şehit düşmüştür.
Fatih Sultan Mehmet 1453 yılında İstanbul’u fethedince Hocası Akşemseddin İle birlikte Eyüp Sultan Hazretlerinin kabrini bulur, bu günkü türbeyi ve camiyi yaptırır.

 BAYANLARIN DİKKATİNE
Cami avlusundaki kitabede şu uyarılar yazılı:
Bayanlar, Allah’ın evi sahıyılan cami ve türbeleri ziyarete gelirken; başınızı örtün, uzun elbise giyinin.

 12 YAŞINDAKİ HAFIZ MUKABELE OKUYOR
İkindi namazını Eyüp Sultan camisinde kılan bayanlar, 12 yaşındaki Hafız Abdulgani Yarımdağ'ın okuduğu mukabeleyi dinliyor. Daha sonra başta Eyüp Sultan Hazretleri olmak üzere türbeleri ziyaret ediyor.

FESHANE’DE TASAVVUF MUSİKİSİ
İkindi namazı sonrası çarşıyı dolaşan bayanlar grubu, tasavvuf musikisi ve vaaz-ı nasihatler dinleyerek Ramazan ayının manevi havasını doya doya yaşıyor.

BAŞKAN KAYA'YA TEŞEKKÜR
Eyüp Sultan Hazretlerini ziyrete giden bayanlar: “ Bu ziyreti düzenleyen başkan Murat Kaya ve tüm belediye çalışanlarından Allah razı olsun.”dediler

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

 

 

12 yaşındaki HAFIZ

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs