Elektrik kesilince sulama durdu

Bayat Köyü üreticileri kanaldaki suyun kesilmesi nedeni ile zor durumda kaldılar.







Geyve İlçesi Bayat Köyü başta olmak üzere, Sulama Birliği kanalından yararlanarak sulama yapan Köylüler, kanaldaki suyun kesilmesi nedeni ile zor anlar yazşıyorlar.



Köy kahvesinde toplanarak köy muhtarı Mehmet şafak başkanlığında durum değerlendirmesi yapan köylüler şunları söyledi, '' zaten ürettiklerimiz, satılması gereken fiyatların çok altında satılıyor, para kazanamıyoruz. Mazot, gübre, ilaç yevmiye fiyatlarının sürekli artması bizleri kıpırdayamaz hale getirdi.



Köy muhtarı Mehmet şafak, '' Sulama Birliğine borcumuz var, borcu olan tek köy biz değiliz.Bizler bu borçlarımızı ödeyebilmek için tarladaki ürünlerimizi sulayıp, geliştirip, satmak zorundayız.Sularımızın kesik olması, sulama ve dolayısıyle ürünlerimizi yetiştirme mücadelemizi yok ediyor.mal üretemez isek para kazanamayız, borcumuzu ödeyemeyiz.Müracat ettiğimiz yetkililerden siyasilerden eli boş döndük bize yardım edin''dedi.



Bayat Köyü çifçilerinden ve köy eski muhtarı Mehmet cengöz, '' bu uygulama bizlerin idam fermanıdır.Yüzlerce dönüm sebze meyve kuruma tehlikesi ile karşı, karşıya kaldı.Elimiz kolumuz bağlandı, şaşırdık.Önümüzdeki 3-5 gün bizim için çok önemli.Görüşülen siyasetçilerde çözüm üretemediler.Borcunuzu ödeyin diyorlar.ürünlerimizi satamaz isek borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz.dedi.



geyve Sulama Birliği görevlilerinden Özer Vurucu, sulama birliğine borcu olan köylüler borçlarını ödemeyince, bizlerde SEDAŞ'a olan elektirk borcunu ödeyemedik.Elektriği kestiler.Bunedenle pompolar mühürlendi.SEDAŞ yetkilileri borçlar ödenmeyince mühürü açmayackalrını söylüyorlar.Bizlerin yapabilceği bir şey yok.kahvede durum değerlendirmesi yapan Bayat Köylüleri şunları söylediler; '' borçlarımızı inkar etmiyoruz, para kazanmamız lazım.Hükümet yetkilileri bazı kurum ve kişilerin borçlarını erteliyorlar, bizlerede bu şansı tanısalar, bize 2 ay musade etseler ürünlerimizi yetiştirip satsak para kazansak ne olur sanki.Dveleti yanımızda hissetmek istiyoruz'' dediler.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs