Geyve'li ressam granite nakşediyor!

Granit taşlarının üzerine işlediği resimlerle fuarda dikkatleri üzerine çeken Hasan Akmeşe, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanıyor
Ali ARICI Ali ARICI


Adapazarı Kent Meydanı üzerinde açılan kitap fuarında granit üzerine resimler yapan Hasan Akmeşe’nin sanatını icra etmesi herkesin ilgisini çekiyor. Ramazan'da yoğun bir ilgiyle karşılaştığını belirten Akmeşe, “Ramazanın başında önce bakıyorlar. Sonra sipariş vermeye başlıyorlar. Aşırı bir talep var. Ramazanın sonuna kadar 100-150 tanesini bulur. Ancak ben ancak 120 tanesini tamamlayabilirim" dedi.



 


35-40 YTL ARASINDA



 


10 yıldır granit üzerine resim yaptığını belirten Akmeşe, şöyle devam etti: “15-20 yıldır kara kalem çalışmalarım var. Granit üzerine resim yapma fikrini mermer fabrikasında işleme kabartma süsleme yazıları yazıyordum. Granit parçası buldum. Granit parçasına gül deseni çizdim. Granitin üzerinde deneme yaptım. Portre de olur dedim. Granit sanatımız böyle başladı." Granitin boyutuna ve resme göre fiyatların değiştiğini belirten Akmeşe, 30x25 ebatında olan granit mermer üzerine yapılan bir resmin bedelinin 35-40 YTL arasında değiştiğini söyledi.


 


Graniti nakış gibi işlyerek hayat veren Hasan Akmeşe(38) maddi destek sağlanması halinde Kurtuluş Savaşını Granite resmedecek.


 


Bu güne kadar Granit ve cam üzerine sayısız potre çalışması yapan Hasan Akmeşe, Çanakkale Savaşını anlatan çalışmasının bir benzerini yaparak Kurtuluş savaşını anlatan Şehidlik Abidesi yapmayı amaçlıyor.On yıldır Granit üzerine çalışmalar yapan Akmeşe'nin en büyük üzüntüsü ise mesleğini devredecği çırakları bulamaması.


 


Bir potre resim 5 saat içerisinde tamamlayan Akmeşe," bu mesleği 10 yıldır icra ediyorum.Granit ve mermer üzerine sayısız eserlerim var.Hatta bir çok ünlü kişininde potrelerini çizdim.Bu msleğe gönül verenlerin öncelikle alt yapısı olması lazım.Güzel sanatlara meyilli olmalı.Aksi halde başarılı olamazlar.Herkes gibi benimde hayallerim var.Bana imkan verilmesi halinde destanlaşan Kurtuluş savaşımızı 6x10 m2 Granit üzerine resmetmek istiyorum.Yaklaşık 100-150 bin YTL maliyet gerektiren çalışmam için sanata gönül verenlerden destek bekliyorum"dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs