Gaziler Günü Geyve Cumhuriyet Meydanında Kutlandı

Ülke genelinde olduğu gibi,İlçemizde de "Gaziler Günü" kutlandı.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN





Kıbrıs Gazileri




 








Kıbrıs Gazileri çelenk koyarken





Geyve Milis Kuvvetleri çelenk koyarken





Protokol





Protokol İstiklal Marşını dinlerken














Geyve İlçe Jandarma Bölük Kom. V. J. Kd. Üçvş. Murat Hacıoğlu konuşmasını yaparken





Protokol ve Kıbrıs Gazileri birarada





Gazi Ekrem Uysal Konuşmasını yaparken





Ahmet Yesevi İlköğretim öğrencimiz şiir okuyor





Ahmet yesevi İlköğretimden kız öğrencimiz şiir okuyor





Geyve Milis Kuvvetleri ve Geyve Kıbrıs Gazileri birarada








ATA'ya Sunulan çelenkler





Milisler her zaman halkla beraber





Sunucu Öğretmen İbrahim İkiz





Çelenkler sunuma hazır








Okullar





Bayraklar her zaman önde




"Gaziler Günü" İlçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı.




Açılış,saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Göndere bayrak çekildi.




 Kutlama Töreni'ne Geyve İlçe Kaymakamı Süleyman ERDOĞAN,İlçe Jandarma Bölük Kom. V. J. Kd. Üçvş. Murat HACIOĞLU, Belediye Başk. V. Salih ETİK Daire Amirleri,Gaziler,Milis Kuvvetleri ve halk katıldı.




Sunucu Öğr. İbrahim İKİZ "Atalarımız doğudan batıya elele vererek bu Cennet Vatanı korumaya çalışmışlar" dedi. M. Akif'den "Ey şehit oğlu şehit,isteme benden makber,sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber" okudu.




Günün anlam ve önemini anlatmak için kürsüye gelen Geyve İlçe Jandarma Bölük Kom. V. J. Kd. Üçvş. Murat HACIOĞLU "Sayın Kaymakamım,komutanım,daire amirlerim ve değerli gazilerimiz:




Çağın koşullarına çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ancak tarih bilinciyle mümkündür. Türk milletinin her ferdi yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış açısıyla Gazilerein ve Şehitlerin hatırasını canlı tutar. Onların yaşadığı onların yazdığı destanı sonraki nesillere aktarır. Böylece Türk olmanın şuurunu çocuğunada öğretir.




Milletimizin kahramanlıklarının en şanlılarından birisi ve bize zaman olarak en yakını milli mücadalemizdir. Türk insanı kendine yakışan zaferi buradada elde etmeyi bilmiştir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün etrafında kenetlenerek,onun rehberliğine inanarak bağımsızlığına göz dikenleri vatanından kovmuştur. Bu mücadele gazilik ve şehitlik şerefine ulaşan atalarımızın destanı hala anlatılır,kahramanlık türküleri hala söylenir.




Bulunduğumuz coğrafya tarihin en kanlı savaşlarına,en karmaşık siyasi oyunlarına sahne olmuıştur. Bu olumsuızluklar etrafımızda sürüp gidiyor böyle olmasına rağmen milletimiz ülkesini bir istikrar ve güven ortamı haline getirmeyi başarmıştır. Gazi yahut şehit olmaya hazır milyonlarca ferdiyle bu huzur,bu sükun sürecektir.




Kahramanlığı ve hürriyet tutkusu yanında,milletimizin bir üstün özelliğide sahip olduğu vefa duygusudur. Bize Türkiye Cumhuriyetini emanet eden gazi ve şehitlerimize gösterdiğimiz hürmet buıındandır. Türk insanı gazi veya şehit olan atasını en derin duygularla anmaktadır. Sohbetinde işinde ibadetinde bulduğu her fırsatı bu uğurda değerlendirmektedir.




Bu topraklar üzerinde bizlerin huzur içinde yaşaması için kendi canlarını ortaya koyanları asla unutmamalı,bizede görev verildiğinde vatan savunması için,koşa koşa gitmeliyiz. Çünkü bu toprakların dışında,üzerinde yaşayabileceğimiz başka bir Türkiye yoktur.




Kahramanlık künyeleri kanla yazılan,göz yaşlarıyla okunan,dünya malı olarak varislerine sadece tek bir öğünç madalyası bırakanlar,arkalarına bakmadan,gözlerini kırpmadan, "Önce Vatan"a koşanlar,son nefeslerini "Vatan Sağ olsun"a saklayanlar,evet ancak onlar şehitlik gazilik payelerine erişebilirler.




Büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'e Mareşal rütbesi ve gazi ünvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü kutluyoruz. Bu vesileyle aramızdan ayrılmış gazi ve şehitlerimizi Rahmetle anıyoruz,tüm gazilerimizi saygı ile selamlıyoruz"dedi.




Gazi Ekrem UYSAL "Sayın Kaymakamım, komutanım, belediye başkanım, değerli komutanlar, asayişi sağlayan emniyet mensuplarımız.




Bugün yüce Atamız Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çok değer verdiği Büyük Millet meclisi tarafından 19 eylül 1921 de mareşal rütbesi ve gazilik ünvanı ile onurlandırıldığı gündür.




Korede destanlar yazan şanlı kore gazileri yavru vatan Kıbrıs'taki soydaşlarımızı zulümden kurtararak onlara bir Cumhuriyet hediye eden Kıbrıs Barış harekatı gazilerini bu vatan için şehit düşen ve"Vatan Sağolsun"diyen güney doğu gazilerinin onurunu,gururunu paylaşmak için burada bulunuyoruz.




Gazilik;




Türk vatan severliğinin,
Türk kahramanlığının,
Türk fedakarlığının,
Yaşayan Destanıdır.




Gazi ise bu destanı yazan kahramanının adıdır.
Tüm Geyve'lilerin Gazilerin gününü kutlar, saygılar sunarım"
dedi




 




 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs