Tarih,Kültür ve Folklör Arşivi

Geyve Lisesi Emekli Felsefe Öğretmenlerinden Zeki Yusuf Borozan'dan Bölgemizi içine Alan Önemli bir Arşiv Çalışması...



Geyve Lisesinden emekli felsefe öğretmeni Zeki Yusuf Borozan,yıllarını verdiği ve Geyve,Alifuatpaşa ve Taraklı yörelerini içine alan geniş bir tarih,kültür,folklor arşivi hazırlamış.1996 senesinde Geyve lisesinde felsefe öğretmeni iken emekli olarak 26 yıllık fiili öğretmenlik hayatına son noktayı koydu.Doğayı,insanları çok sevdiğini söyleyen Zeki Yusuf Borozan yıllarca uğraşarak 1921-den 2006 ya ışık tutan ve yöremizi içine alan ve resimlerle belgeleyerek arşiv hazırlamış.Kapı kapı dolaştığını söyleyen emekli öğretmen,zorlandığını ve belge bulmak için de çok kişiye ve kuruma başvurduğunu söyledi.Eline geçirdiği her remin bir belge olduğunu ve bu arşivin kendisinden sonrakilere bir miras olarak kalacağını ve de yıllar geçtikçe bu arşivden faydalanılacağını belirtti.Türkiye'nin ileri gelen bir çok dergisinde eserleri yayınlanan Zeki Yusuf Borozan'ın yayınlanan eserlerinden bazıları şunlar;



Varlık,Yazkosomut,Milliyet Sanat,Yelken,Yedinci Sanat.



Kıbrıs Bayrak Radyosunda Gayserili adlı denemesi,Yarışma89 da,Milli Mücadelenin Cephe Gerisi belgeseli Son Tanıklar ve TRT İNT de yayınlanan Tek Nefeste Aşk adlı programlarda yer aldı.



Alifuatpaşa'da karma bir resim sergisi de açan emekli öğretmen Zeki Yusuf Borozan,insanların arşivini görmesini ve faydalanmasını istediğini belirterek çok sayıda M.Y.O.dan öğrenci benim kaynaklarımdan faydalandı diyerek bilhassa öğrencilere çağrıda bulundu.



1-7 Ağustos-2006 tarihinde Türkmenistan'da yapılan Altın Çağın Altın Nesli uluslararası çocuk şenliğinde Türkiye'yi temsil eden Alifuatpaşa Cumhuriyet İ.Ö.O. aracılığı ile 280 resimden oluşan ve 20 ülke temsilcilerine ulaşan tanıtım resimlerini kapsayan birer cd göndererek Türkiye'nin tanıtımına katkı sağladı.



Hocamız sözlerine son verirken ağzından şu sözler şelale gibi çağlıyordu;Doğayı ve İnsanları çok seviyorum....

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs