Başörtüsüne Özgürlük, Hemen Şimdi!

Yazar Emine ŞENLİKOĞLU’da destek amacıyla katıldığı eylemde bir selamlama konuşması yaptı.
Ali ARICI Ali ARICI



Sakarya Başörtüsü Platformu gerçekleştirdiği 75. başörtüsü eyleminde; Türkiye’de halen hukuksuz bir şeklide uygulanan başörtüsü yasağının görmezden gelinmesi için ülkedeki tüm sivil unsurların baskı altında tutulduğu belirtildi. Başörtüsünü aşağılamaya yönelik tavırların reklamlara yansıtıldığı vurgulanırken halkın bunlara itibar etmediği ve okudukça, bilgilendikçe dinine daha çok sahip çıktığı belirtildi. Ayrıca Avrupa Parlementosu’nun Türkiye raporunda başörtüsü yasağı ve sonuçları hakkında yapılan değerlendirmeler de ele alındı. Yazar Emine ŞENLİKOĞLU’da destek amacıyla katıldığı eylemde bir selamlama konuşması yaptı.




ÖZGÜR-DER Sakarya Şubesi’nce Platform adına yapılan basın açıklamasında; “Asıl siyasetin belirleyicisi konumunda bulunan üniformalılar, kendi ideolojileri dışında hiçbir görüşe hayat hakkı tanımamak ve bilhassa Müslümanlara, İslami düşünceye, İslami hak ve taleplere olan isteği yok etmek için tüm imkanlarını seferber ediyorlar.” denilerek yasağın asıl kaynağı olarak askeri vesayet sistemi gösterildi. Garanti Bankası reklamı ve vermek istediği imaj şu cümlelerle kınandı.” Reklamda başörtülü Müslümanların ancak temizlikçi olabileceği ve modernizmin tüketim arzularını karşılamakla yetinecek hizmetçi tipler olabileceği vurgulanıyor. Başörtüsünü aşağılayan ve kendisini “efendi” konumuna oturtan bu tavır, tüm ülkeye yayılmak isteniyor. Basit gibi görünen reklamın altındaki mesajda, egemen zihniyetin insanlara kibirli bir bakışına açısına sahip olduğunu gerçeği yatıyor.” 


Açıklamada ayrıca Türkiye’de İslami uyanış sürecine ilişkin “Türkiye’de insanlar okudukça, araştırdıkça, Kuran ile tanıştıkça ve bilgilendikçe, İslamlaşıyor. Ve İslamlaştıkça uyanıyor. Uyandıkça Müslümanca yaşıyor, direniyor ve direnirken, istikbar sahiplerine karşı özgürlüğün mütevazı tebessümünü takınıyor.” İfadelerine yer verildi. Avrupa Parlementosu’nun raporunda belirtilen “Başörtüsü yasağının, toplumsal huzuru ve eşitlik duygusunu yok ettiği” vurgusunun anlamlı olduğu, yapılan eylemlerle de haftalardır bu ilkellik ve hukuksuzluğun gündeme getirildiği hatırlatıldı. 


Ayrıca Yazar Emine ŞENLİKOĞLU yaptığı selamlama konuşmasında 75 haftadır sürdürülen onurlu direnişten duyduğu memnuniyeti ifade ederek ”yasakçılar mutlaka kendi halklarına hesap verecekler, fakat bunun yanında ilahi hesaptanda kaçamayacaklar” diye konuştu.



“Zulme Karşı Direneceğiz – Başörtüsüne Özgürlük – ÖZGÜR-DER” , “Tevhid, Adalet, Özgürlük” yazılı pankartlar taşıyan platform mensupları eylem boyunca “Yasakçılar halka hesap verecek”, “Uyan, Diren, Özgürleş”, “Yaşasın İslami Direnişimiz” ve “Tevhid, Adalet, Özgürlük” sloganları attılar. Eylemde, “Başörtüsüne özgürlük, hemen şimdi!”, “Yaşasın başörtüsü direnişimiz!” ve “Yasak sürüyor,(D)uyuyor musunuz?!” yazılı dövizler de taşındı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs