Sekiharman’da köpek katliamı!

Sakarya’nın Geyve İlçesi Sekiharman köyünde hayvancılık yapan Mehmet Ali Ünlü adlı çiftçiye ait çoban köpekleri toplu halde zehirlenerek öldü. Köpeklerin zehire batırılmış balık kafalarını yemeleri sonucu öldükleri tespit edildi.
Editör Editör

NEDEN ZEHİRLENDİLER?

Sekiharman’da meydana gelen çoban köpeklerinin esrarengiz bir şekilde zehirlenmeleri olayı çevrede endişeye neden oldu. Sürü sahipleri ile çoban köpekleri sahipleri kasten zehirleme iddiasında bulunarak olayla ilgili suç duyurusunda bulundu.


CAN ÇEKİŞEREK ÖLDÜLER

Geyve Sekiharman köyünde koyun ve keçi sürüsü ile hayvancılık yapan Mehmet Ali Ünlü, sürünün bekçiliğini yapan çoban köpeklerini dün toplu halde ölmüş olarak buldu. Köpeklerin bazılarının ise gözü önünde can çekişerek öldüğünü söyleyen Ünlü, çevreye atılmış balık kafalarını yedikten sonra yerde kıvrandıklarını ve acı içinde can verdiklerini belirtti.

Diğer taraftan çoban köpeklerinin dışında, çevredeki kurt, çakal gibi vahşi hayvanların da aynı zehirli balık kafalarından yiyerek öldükleri belirlendi.

‘BU NE VİCDANSIZLIK!’

Köpeklerin ölüsüyle karşılaşan ve bazılarını can çekişmesine şahit olan Mehmet Ali Ünlü, olayın bir vahşet olduğunu belirterek, “Bu ne vicdansızlıktır. Bir canlıyı kasten öldürmek insanlığa sığar mı? Bu masum hayvanları katledenler en ağır biçimde cezalandırılmalı. Üzüntümüz bir yana, 400 adet küçükbaş sürümüz de şimdi sahipsiz kaldı” diye konuştu.

ZEHİRLİ BALIK KAFALARI!

Durumun ilçe Jandarmasına haber verilmesinin ardından olay yerinde araştırma yapan ekipler, çevreye bırakılmış balık kafalarını incelemeye aldı. Yapılan araştırmada balık kafalarının zehire bulaştırıldığı tespit edildi. Köpeklerin zehirlenmesine yol açan balık kafalarının kim ya da kimler tarafından atıldığını araştırmak üzere olayla ilgili inceleme başlatıldı.

KÖPEĞİ ÖLEN AVCININ TEHTİDİ!

Köpeklerin zehirlenmesi olayıyla ilgili olarak; iddiaya göre geçen hafta R.K. adında bir avcının av köpeği, çevredeki köpekler tarafından saldırıya uğrayarak öldü. Bu olay üzerine avcı R.K., köpeğinin buradaki çoban köpekleri tarafından öldürüldüğünü öne sürerek, köpeklerin sahibinden bedelini talep etti. Ancak çoban köpeklerinin sahibi ise bunun doğru olmadığını, köpeğin ölümünden kendi köpeklerinin sorumlu olmadığını söyleyerek ödeme yapmayı reddetti. İstediğini alamayınca sinirlenen avcının, çoban köpekleri sahibini “Bunun bedelini ödemezsen, görürsün” şeklinde tehdit ettiği belirtildi.

8 Çoban köpeğinin toplu halde zehirlenmesi olayının, bu tehditi yapan avcı tarafından gerçekleştirildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasının ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ

Çevrede korku ve dehşete neden olan köpek katliamının neden, kim veya kimler tarafından yapıldığı merak konusu olurken, hayvanseverler de olayı şiddetle kınayarak, suçluların bulunmasını ve gerekli cezanın verilmesini istedi.

Ali ARICI Geyve Haber

Mehmet Ali Ünlü

#kopek #zehielrnme #sekiharman

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs