Başlarken

Bundan böyle gücümüz yettiği, dilimiz döndüğü, elimiz erdiği müddetçe haftada bir gün kesin olmak kaydıyla bazen ara sıra bazen sık sık sizlerle birlikte olmaya çalışacağız.
Abdullah Kahya Abdullah Kahya

Gücün sözüne değil; sözün gücüne inanan bir zihinle yaşadığımız bu coğrafyanın hassasiyetlerini, her ilçesi ve her mahallesinde/köyünde ayrı bir hikâye olan bu güzel ilimizin, yani Sakarya’mızın değerlerini zenginliklerini ve ihtiyaçlarını dile getirmeye çalışacağız.

Hakkı ayakta tutmak ve/veya hakkı ayağa kaldırmak şiarıyla Sakarya’mızda taş üstüne taş koyan, elini budaktan sakınmadan hizmet eden, ağzını açtığında iyilik ve güzelliklerden konuşan, büyük fedakârlıklar göstererek insanların huzur ve mutluluğu için çalışan didinen kim varsa onları gündeme alacağız, onlardan bahsedeceğiz.

Buradan hareketle Sakarya’mızın değerli insanlarını selamlayarak ilk yazımıza başlamak istiyorum:

Gençliğe sahip çıkan Ekrem Başkan

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir yarışma vardı. Yarışmanın ismi ve konusu “Yerel Yönetimler ve Gençlik Projeleri” idi ve ülkemizin her ilinden yerel yönetimler bu yarışmaya katılmışlardı.

Göreve geldigi 2019 yılından bu yana dur durak bilmeden faaliyetlerinin ana gövdesini gençler ve gençlik oluşturan Ekrem Başkan, bu yarışmada Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden iki ödül birden alarak bir noktada yapmış olduğu çalışmaların da semeresini almış oldu.

Bir değil iki değil tam on üç dalda yarışan bir Belediye

Ankara’da gerçekleştirilen bu yarışmaya; SGM ve SAMEK faaliyetlerinde yapılan çalışmalar, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi, Ekrem Karaberberoğlu Tesisleri, Yaşayarak Öğrenme: Macera Park, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Bisiklet Mola Kıraathaneleri, Bisiklet Yolları, Genç Atölye, Genç Çiftçi Eğitim ve Uygulama faaliyetleri, Karadeniz’de Pedal Çevirelim Projesi, Genç Girişimcilik eğitimleri, Genç kadın istihdamına yönelik kooperatif projeleri, Baba/dede/oğul kampları, Robotik atölye projeleri ile MTB ve BMX Dünya Şampiyonaları alan ve dallarında iştirak eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarda gösterdiği emek ve gayretin karşılığını;

“Gençliğe Yönelik Fiziki Belediyecilik Yatırımları” ve

“Gençliğe Yönelik Yapılan Kültür, Sanat, Yayıncılık Eğitim ve Spor Faaliyetleri” alanlarında iki ödülle almış oldu.

Cumhurbaşkanımızın takdim ettiği ödülleri aldıktan sonra Ekrem Başkan’ın sarf ettiği sözler ve cümleler zaten onun ortaya koyduğu işlerin hiç de tesadüfî bir şekilde oluşmadığını, çok ciddi bir gayretin sonucunu olduğunu da ortaya koyuyordu.

“Attığımız her adımda gençlerimizi düşünüyor, onların hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir Sakarya’yı hazırlamaya çalışıyoruz” diyen Başkan Ekrem Yüce’nin gayretleri Sakaryalı gençlerin yarınlara daha bir umutla bakabilmesi için de adeta bir işaret fişeği niteliği taşıyor.

Yorulmak nedir bilmeyen bir Başkan: Ekrem Yüce

Çok degil yaklaşık bir ay önce de bir ödül almıştı Ekrem Başkan.

Danimarka’da düzenlenen törende, dünyada çok az kente verilen ve Sakarya’nın bisiklette marka olduğunu belirten “Bisiklet Dostu Şehir” unvanını Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI)’nin verdiği ödül ile aldı. Bu unvan ile bundan böyle Sakarya’nın dünyanın sayılı kentleri arasında olduğu da tescillenmiş oldu.

Bu ödülü alırken Ekrem Başkan, Sakarya’yı dünyanın sayılı kentleri arasına sokmayı başarırken ülkemizde de bir ilki yaşatmış oldu.

Bu ilk yazımızı kentimizin başkanı Ekrem Başkan’a ayırmış olduk. Bundan sonraki yazılarımızda da yine bu tür konulara sıkça değineceğiz.

Baktığınızda ülkemizin adeta bir minyatürü olma özelliğini taşıyan Sakarya’mızın bu ilklerle tanışması çok çok önemli.

Gençliğe kendisini adamış, onların hayallerini gerçekleştirebilmesi için maddi ve manevi her türlü fedakârlığı yapan Ekrem Yüce gibi bir başkana sahip olmak apayrı bir önem ve değer taşıyor. 

Selametle kalın. 

Abdullah Kahya

Adapsotası 21 Aralık 2021

#baskan #ekrem-yuce #odul #cumhurbaskani

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs