GEYVE İMAM HATİPLİLER BULUŞTU

Geyve İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları GİMDER'in düzenlediği programda bir araya geldi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

 

 

 

YOĞUN KATILIM

GİMDER (Geyve İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği) başkanı Mehmet Çakır ve arkadaşlarının düzenlediği etkinliğe; ilçe kaymakamı Murat Güven, Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, AK Parti Geyve İlçe Başkanı Abdullah Özdemir, ilçe müftüsü Murat Okuyar, Geyve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, Pamukova Milli Eğitim Müdürü Aziz Demir, SİMDER başkanı Yahya Bakır, çalışan ve emekli öğretmenler ile çok sayıda imam hatipliler ve aileleri katıldı.

 

ALTIN NESİL YETİŞİYOR

Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda düzenlenen program; ilk mezunlardan Veysel Kılıç hocanın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

GİMDER başkanı Mehmet Çakır, İmam Hatip Lisesi müdürü Erol Erdem, SİMDER başkanı Yahya Bakır yaptıkları konuşmalarda; imam hatip neslinin bu memleketi kurtaracak olan, altın nesil olduğunu vurguladılar. İmam hatip okullarını yapan ve destekleyenleri hayır dualarıyla yad ettiler.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Geyve İmam Hatip Okulları ve Mezunları Derneği’nin düzenlediği mezunlar günü programına katıldı. 

Geyve İmam Hatip Okulları ve Mezunları Derneği’nin düzenlediği buluşmada konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimize geleneksel ve modern mimarinin izlerini taşıyacak yeni bir imam hatip lisesi kazandırıyoruz. Çalışmalarımızda epey bir yol kat ettik. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Yüce, İmam Hatip çatısı altında öğrendikleri iyilik, güzellik, doğruluk, dürüstlük ve samimiyet duyguları ile en iyi hizmeti sunmaya devam edeceklerini belirtti.


Fikirlerin çatışmasından hakikat doğar
Kültürel değerlere ve geleneklere sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Başkan Yüce, “Tarihin bize öğrettiği bir şey var. En iyi yönetim sistemine, en güçlü ekonomiye sahip olun. Bunların yanında bir medeniyet, tarihi ve kültürel değerlerini, manevi enerjisini yitirmişse hiçbir yatırım, tüzük veya kural o milleti kurtaramaz. İnancımıza, kültürümüze ve örfümüze sahip çıkmamız gerekir. Fikirlerin çatışmasından hakikat doğar. Bulutlar çarpışır yıldırım çıkar. Fikirler de bunun gibidir. Biz fikirlerin çatışmasından yanayız. Tabii ki saygı çerçevesinde olacak. Yeniçağın gençleri farklı, teknolojiyle donatıldılar. Çok becerikliler, çağımızın avantajlarını kullanıyorlar. Onların önünü açmakla, motive etmekle mükellefiz. Geleceğin kahramanları şimdinin gençleri olacak” dedi.

Geleneksel ve modern mimari
Şehre geleneksel ve modern mimarinin izlerini taşıyacak yeni bir imam hatip lisesi kazandırdıklarını ifade eden Başkan Yüce, çalışmaların iyi bir noktaya ulaştığını belirterek, emeği geçen herkesle teşekkürlerini paylaştı. Yüce, “Başarı emek, emek ise sevgi ister. Başarı daha fazla enerji vermeli insana. İnşallah İmam Hatip çatısı altında öğrendiğimiz iyilik, güzellik, doğruluk, dürüstlük ve samimiyet ile ülkemize ve milletimize en iyi şekilde hizmet sunmaya devam edeceğiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. İmam Hatip okullarının kuruluşunda, gelişmesinde, sayılarının artmasına vesile olan herkesten Allah razı olsun” diye konuştu

 

 

TEŞEKKÜR ve DUA

Geyve İmam Hatip Lisesi emekli öğretmenlerinden Sırrı Unus, öğretmenler adına yaptığı konuşmada; bu güzel organizeyi yapan GİMDER'e teşekkür etti. Emekli öğretmen İbrahim Çınar da hatim duası yaptı. Vefat eden öğretmen ve öğrencilere, imam hatip sevdalılarına Cenabı Allah'tan rahmet, yaşayanlara hayırlı ömür diledi. Programı öğretmen Emin Gürler başarıyla sundu. Davetlilere pilav, ayran, tatlı ve çay ikram edildi. Aile fotoğrafı çekiminden sonra, çay sohbeti devam etti.

 

#geyve #ihl #bulustu #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs